Chcesz cieszyć się smakiem grzybów przez cały rok? Suszenie to idealna metoda, która pozwala zachować ich aromat i wartości odżywcze. Odkryj sprawdzone techniki suszenia i dowiedz się, jak najlepiej wykorzystać suszone grzyby w kuchni, by wzbogacały dania głębokim, leśnym smakiem!
Kiedy jesień przechodzi w zimę, nasza uwaga ze zbierania grzybów zaczyna odwracać się w kierunku ich konserwowania. Najczęstszy wybór to suszenie. Nie zawsze jednak jest on najlepszy.
Mamy dobrą wiadomość dla amatorów grzybobrania. W polskich lasach po kilku dniach deszczu i wyższych temperatur pojawiły się kurki, podgrzybki i borowiki. Gdzie ich szukać? Internauci dzielą się swoimi sprawdzonymi miejscami.
Od kilku dni Polska, a zwłaszcza jej południowa część, zmaga się z powodzią. Ruszyły zbiórki zorganizowane przez Polski Czerwony Krzyż, Caritas oraz portale pomocowe, za pośrednictwem których można wesprzeć ofiary powodzi.
Walka ze szkodnikami w domu jest często nierówna, a gdy te zalęgną się w domu, trudno się ich pozbyć. Nie inaczej jest ze szczurami. Istnieją jednak metody, w dodatku naturalne, które ułatwiają to zadanie.Szczury uwielbiają nasze domy i mieszkania z...
„Rozwiązania sprawdzone w boju” - to hasło tegorocznej ekspozycji Polskiej Grupy Zbrojeniowej, która jest partnerem strategicznym odbywającego się w Targach Kielce po raz 32. Międzynarodowego Salonu Przemysłu Obronnego.
Południowo-zachodnią Polskę zalewa powódź. Niestety trudną sytuację próbują wykorzystać oszuści organizujący fałszywe zbiórki. Prezentujemy listę tych zbiórek, które zostały zweryfikowane, i których wsparcie na pewno dotrze do powodzian.
O pojawieniu się pierwszych grzybów media informowały już miesiąc temu. Prawdziwy i obfity sezon jest jednak dopiero przed nami. Dlatego o tym, jak przechowywać grzyby, dowiedz się już teraz. Sposób jest łatwy, a grzyby nie ulegną zepsuciu.
Pieczarki, choć często uznawane za mniej intensywne w smaku niż grzyby leśne, mogą zaskoczyć kubki smakowe, jeśli zostaną odpowiednio przygotowane. Oto kilka porad, które pozwolą ci cieszyć się ich pełnym aromatem i smakiem.