Surówka z czerwonej kapusty to jeden z lepszych dodatków na obiad. Przygotowując ją z poniższym przepisem, będzie smakowała jeszcze lepiej. A to za sprawą sosu, z którym będzie wymieszana czerwona kapusta. Koniecznie wypróbuj surówkę w tej wersji, a prawdopodobnie już nigdy nie powrócisz do tej w tr...
Oliwa z oliwek jest nieoceniona w kuchni śródziemnomorskiej - podkręca smak mięs i warzyw. Można używać jej zarówno na surowo, jak i po obróbce termicznej. I właśnie taka lekko podgrzana zamienia się w świetny domowy preparat, który może zastąpić dro...
Przeterminowane produkty ponownie trafiają na sklepowe półki, a konsumenci nieświadomie kupują podróbki markowej żywności. Skala procederu jest zatrważająca - tylko podczas ostatniej międzynarodowej akcji służb wykryto fałszerstwa warte dziesiątki mi...
Pod stoiskami z węgierskimi langoszami na jarmarkach świątecznych i imprezach plenerowych ustawiają się zawsze ogromne kolejki. Polacy pokochali smażone na głębokim oleju drożdżowe placki z dodatkami. Nie musisz jednak czekać do urlopu, aby przypomni...
Co łączy śledzia pod pierzynką z lodami i tatarem wołowym? Co wspólnego mają twórcy kulinarni z cenioną na całym świecie tatuatorką? Jak wygląda ziemniak "Milion Dolarów"? Czy śmietana Łaciata wymiata? Na te i inne pytania znajdzi...
Nie tylko łasuchy uwielbiają bitą śmietanę. Jednak ten smakołyk nie zawsze wychodzi tak, jak powinien. Dlaczego śmietana nie chce się ubić? To wyjaśniamy w naszym artykule. Podpowiadamy, jak najlepiej zrobić bitą śmietanę.
Źle ubita śmietana może zaprzepaścić cały trud włożony w przygotowanie ciasta czy innego deseru. Warto przyłożyć się do tej czynności, gdyż wystarczy jeden fałszywy ruch, by zamiast puchu otrzymać masło. Zobacz, co zrobić, żeby bita śmietana była szt...
Dino kusi atrakcyjnymi cenami podstawowych produktów. Olej, mleko i śmietana powinny znaleźć się w każdej kuchni. Teraz kupimy je za przysłowiowe groszy w tej sieci supermarketów.
Jeśli nie potrafisz odmówić sobie kawałka szarlotki, to poznaj ten przepis. Gwarantuje on pyszny smak, któremu nikt się nie oprze. Szarlotka alpejska to prawdziwe niebo w gębie. Warto się o tym przekonać.
Już planujesz, co przygotujesz na weekendowy obiad. Tylko co z surówką? Choć teraz świeżych warzyw na straganach nie brakuje, to czasami po prostu nie mamy pomysłu, co z nich przygotować. Ta surówka jest prosta, szybka i pyszna. Do tego przepisu będz...
Z pewnością zechcesz ją zrobić ponownie tę surówkę. Jest pożywna i smaczna, a jej wykonanie zajmuje zaledwie pięć minut. To idealna opcja, jeśli potrzebujesz przygotować coś na szybko przed obiadem lub przed nadejściem gości.