Nie ma nic lepszego niż domowy, pyszny rosół. Chociaż przepis jest prosty i zna go niemal każdy, to nie wszyscy pamiętają o jednym składniku. Nie tylko wzbogaca smak rosołu, ale również pomaga zachować przejrzystość i dodaje mu apetycznego połysku.
Ilość odsłon: 7
źródło: https://pysznosci.pl/dodaj-odrobine-do-rosolu-pod-koniec-gotowania-nabierze-glebszego-i-pelniejszego-smaku,7214627361839712a
dodano: 2025-10-25 14:01:19
Inne znaleziska:
Dodaj odrobinę do wiadra z wodą. Panele będą lśnić, jak nowe
top.pl
Matowa podłoga i smugi na panelach nie tylko denerwują, ale także obniżają estetykę całej aranżacji. Na szczęście jest na to prosty sposób. Kilka kropel tego produktu do wiadra z wodą przywróci blask panelom. Podpowiadamy, jak zrobić domowy płyn do m...
top.pl, 2025-09-21 08:24:15
2025-09-21 08:24:15
Seat Ibiza nigdzie się nie wybiera. Właśnie dostał nowy cennik i jest odrobinę droższy
autokult.pl
Obecna generacja Seata Ibizy jest na rynku już od 8 lat, a w międzyczasie przeszła tylko jeden lifting. Tym niemniej mały hatchback, mimo podwyżki, którą producent zafundował modelowi, wciąż należy do najtańszych aut w swoim segmencie.
autokult.pl, 2025-07-23 16:57:06
2025-07-23 16:57:06
Do rosołu dorzucam kontrowersyjny składnik. Wielu na sam widok kręci nosem
pysznosci.pl
W niedzielne południa klatki schodowe wypełnia aromat domowego rosołu. W garnkach pojawia się od lat, a mimo to nie znam osoby, której by się znudził. W szczególności, gdy podać go można z różnymi dodatkami, również tymi nietypowymi.
pysznosci.pl, 2025-07-27 09:18:03
2025-07-27 09:18:03
Ciocia pokazała mi trik z warzywami do rosołu. Zupa wychodzi lepsza niż w ekskluzywnej restauracji
pysznosci.pl
Rosół to kulinarna duma polskiej kuchni – klasyk, który króluje na niedzielnych stołach i rodzinnych spotkaniach. Mimo że składniki są wszystkim dobrze znane, wystarczy jeden prosty trik, by ta zupa smakowała jak z najlepszej restauracji.
pysznosci.pl, 2025-08-23 11:22:04
2025-08-23 11:22:04
W Portugalii gotują na każde święta zamiast rosołu. Cudownie rozgrzewa i przywraca siły
pysznosci.pl
W Portugalii na świątecznym stole próżno szukać rosołu. Zamiast niego króluje aromatyczna Canja de Galinha, czyli rozgrzewająca zupa z kurczakiem, makaronem i miętą, która nie tylko syci, ale też stawia na nogi po chorobie.
pysznosci.pl, 2025-08-24 14:15:05
2025-08-24 14:15:05
Pająki lawinowo wchodzą do domów. Rozsyp odrobinę, a zwieją w podskokach
shareinfo.pl
W twoim domu zagnieździły się pająki? Być może masz w nim bałagan, ale robactwo może być obecne nawet eleganckich i na oko zadbanych domach. Ich kryjówki łatwo namierzyć. Lubią ciemne zakamarki, szczeliny, obszary pod lub za meblami. Jesienią najbard...
shareinfo.pl, 2025-09-01 20:40:07
2025-09-01 20:40:07
Sekret idealnie klarownego rosołu tkwi nie tylko w tempie gotowania. Ten trik znają wszystkie śląskie gospodynie
polsat.pl
Sekret idealnie klarownego rosołu tkwi nie tylko w sposobie gotowania zupy. I Ślązaczki dobrze o tym wiedzą. Dlatego, gdy przygotowują to danie na niedzielę czy święto, ogromną wagę przywiązują do rodzaju mięsa, odpowiedniej mocy ognia pod garnkiem,...
polsat.pl, 2025-09-08 11:53:06
2025-09-08 11:53:06
Ile kosztuje partia PiS?
newsweek.pl
Przez trzy miesiące PiS nie nawoływało do przekazywania darowizn na rzecz partii. Wpłacali głównie posłowie i europosłowie. Ale teraz partia ma ekstra wydatki: ponad milion złotych na wielką konwencję programową w Spodku.
newsweek.pl, 2025-09-13 15:07:11
2025-09-13 15:07:11
Dorzucam do rosołu zamiast natki pietruszki. Ma wtedy lepszy smak i aromat
pysznosci.pl
Rosół to prawdziwy król polskich zup – aromatyczny, rozgrzewający i podawany od pokoleń na niedzielnych stołach. Każdy ma na niego własny sposób: jedni dodają więcej warzyw, inni wolą długo gotować mięso, a jeszcze inni eksperymentują z przyprawami....
pysznosci.pl, 2025-09-14 14:41:16
2025-09-14 14:41:16
Makłowicz dodaje to do rosołu. Wielu łapie się za głowę, ale ten składnik robi robotę
top.pl
Większość z nas gotuje rosół na kurczaku lub wołowych kościach, ale Robert Makłowicz sięga po składnik, który wywołuje zdziwienie, zwłaszcza u tradycjonalistów. Chociaż jest dość nietypowy, to właśnie on nadaje wywarowi niezwykłej głębi, lekko słodka...
top.pl, 2025-09-24 12:44:13
2025-09-24 12:44:13