Nie ma nic lepszego niż domowy, pyszny rosół. Chociaż przepis jest prosty i zna go niemal każdy, to nie wszyscy pamiętają o jednym składniku. Nie tylko wzbogaca smak rosołu, ale również pomaga zachować przejrzystość i dodaje mu apetycznego połysku.
Matowa podłoga i smugi na panelach nie tylko denerwują, ale także obniżają estetykę całej aranżacji. Na szczęście jest na to prosty sposób. Kilka kropel tego produktu do wiadra z wodą przywróci blask panelom. Podpowiadamy, jak zrobić domowy płyn do m...
Obecna generacja Seata Ibizy jest na rynku już od 8 lat, a w międzyczasie przeszła tylko jeden lifting. Tym niemniej mały hatchback, mimo podwyżki, którą producent zafundował modelowi, wciąż należy do najtańszych aut w swoim segmencie.
W niedzielne południa klatki schodowe wypełnia aromat domowego rosołu. W garnkach pojawia się od lat, a mimo to nie znam osoby, której by się znudził. W szczególności, gdy podać go można z różnymi dodatkami, również tymi nietypowymi.
Rosół to kulinarna duma polskiej kuchni – klasyk, który króluje na niedzielnych stołach i rodzinnych spotkaniach. Mimo że składniki są wszystkim dobrze znane, wystarczy jeden prosty trik, by ta zupa smakowała jak z najlepszej restauracji.
W Portugalii na świątecznym stole próżno szukać rosołu. Zamiast niego króluje aromatyczna Canja de Galinha, czyli rozgrzewająca zupa z kurczakiem, makaronem i miętą, która nie tylko syci, ale też stawia na nogi po chorobie.
W twoim domu zagnieździły się pająki? Być może masz w nim bałagan, ale robactwo może być obecne nawet eleganckich i na oko zadbanych domach. Ich kryjówki łatwo namierzyć. Lubią ciemne zakamarki, szczeliny, obszary pod lub za meblami. Jesienią najbard...
Sekret idealnie klarownego rosołu tkwi nie tylko w sposobie gotowania zupy. I Ślązaczki dobrze o tym wiedzą. Dlatego, gdy przygotowują to danie na niedzielę czy święto, ogromną wagę przywiązują do rodzaju mięsa, odpowiedniej mocy ognia pod garnkiem,...
Przez trzy miesiące PiS nie nawoływało do przekazywania darowizn na rzecz partii. Wpłacali głównie posłowie i europosłowie. Ale teraz partia ma ekstra wydatki: ponad milion złotych na wielką konwencję programową w Spodku.
Rosół to prawdziwy król polskich zup – aromatyczny, rozgrzewający i podawany od pokoleń na niedzielnych stołach. Każdy ma na niego własny sposób: jedni dodają więcej warzyw, inni wolą długo gotować mięso, a jeszcze inni eksperymentują z przyprawami....
Większość z nas gotuje rosół na kurczaku lub wołowych kościach, ale Robert Makłowicz sięga po składnik, który wywołuje zdziwienie, zwłaszcza u tradycjonalistów. Chociaż jest dość nietypowy, to właśnie on nadaje wywarowi niezwykłej głębi, lekko słodka...