Kiedy temperatura za oknem spada i pojawiają się pierwsze przymrozki, szukamy przepisów na dania, które przyjemnie rozgrzeją. Wśród uwielbianych przysmaków jest grochówka.
Nie potrzebujesz cukru, by dżem był słodki i aromatyczny – wystarczy odrobina soli, która wydobędzie naturalny smak owoców i sprawi, że domowe przetwory przebiją sklepowe gotowce. Ta nowa metoda szybko może stać się twoją ulubioną.
Jesień tuż-tuż, a w kuchni zaczyna pachnieć świeżymi śliwkami i aromatycznym serem – czas na sernik ze śliwkami bez spodu. Ten prosty przepis z użyciem sera z wiaderka pozwoli ci w kilka chwil przygotować puszyste, wilgotne ciasto, w którym owoce zna...
Prawdziwi miłośnicy beztroski nie czekają na nadejście kolejnego sezonu. Zamiast tego spoglądają na mapę, by wybrać kierunek pozwalający na przeżycie słonecznego lata na nowo. Oto kilka z nich.
Sezon jesienny otwiera nowe perspektywy przed miłośniczkami mody. W końcu możesz sięgnąć po wszystkie elementy garderoby, na które latem było zbyt gorąco. W ten sposób zdołasz stworzyć różnorodne, wielowymiarowe, a zarazem kobiece stylizacje.
Jeśli chcesz, żeby frytki z piekarnika smakowały tak dobrze, że trudno będzie się od nich oderwać, podstawą jest nie tylko sposób pieczenia, ale i odpowiednia mieszanka przypraw. Zamiast smażenia w głębokim tłuszczu wystarczy piekarnik, odrobina oliw...
Telewizja Polska ujawniła stawki za 30-sekundowe spoty, które pojawią się w nowej, wrześniowej ramówce. Oferty obejmują zarówno mecze reprezentacji, jak i premierowe odcinki najpopularniejszych programów oraz stałe pasma informacyjne. Za najdroższy t...
Sprzątanie to nieodłączny element codziennego życia. Na szczęście istnieją sposoby, które ułatwiają nam wykonywanie tych zadań. Stosując domowe metody, możemy nie tylko skutecznie pozbyć się zabrudzeń, ale także zaoszczędzić dodatkowe pieniądze. Zoba...
Nadchodzi wrzesień, a wraz z nim rusza jesienna ramówka Telewizji Polsat. Z tej okazji o ofercie programowej stacji, nowościach, wielkich hitach i zmianach w studiu "halo tu polsat" opowiadał Edward Miszczak, dyrektor programowy Telewizji Polsat.
Kurki to znane i lubiane grzyby, z których można stworzyć wiele specjałów, a sos jest niewątpliwie jednym z nich. Wrzuć je na patelnię, połącz z kilkoma dodatkami i niewyobrażalnie pyszny dodatek do dań głównych masz gotowy. Pasuje do kurczaka, rolad...
Pieczarki to jedne z najczęściej używanych grzybów w kuchni. Są tanie, łatwo dostępne i doskonale komponują się z wieloma potrawami. Dzięki kilku prostym składnikom można nadać im smak, który przypomina leśne grzyby.