Sernik nowojorski to nie lada rarytas. Wygląda obłędnie i smakuje jeszcze lepiej. Spód zrobiony z ulubionych ciasteczek wielu smakoszy, sprawia, że wypiek nie ma sobie równych. Ciasta z cukierni nie dorastają mu do pięt.
Sernik z frytkownicy to coś, czego powinien wypróbować każdy posiadacz frytkownicy beztłuszczowej. Smak i przygotowanie są bardzo proste, a w dodatku ciasto jest gotowe o wiele szybciej. Ten przepis zachwycił nawet moją mamę, która piecze ciasta na...
Znakomicie spisuje się w Nowym Jorku Maks Kaśnikowski. 21-latek wygrał już dwa mecze i jest o krok od awansu do głównej drabinki! Nie ma wiele czasu na odpoczynek, bo Polak mecz III rundy stoczy już dzisiaj - 22 sierpnia (czwartek). Jego rywalem będz...
Około 130 osób pobiegło w nowojorskim Forest Park w charytatywnym wydarzeniu dla wsparcia chorych i najbardziej potrzebujących dzieci. Organizatorem były polonijne Children’s Smile Foundation oraz Polska Running Team.
Nie wiesz, jaki deser przygotować latem? Poznaj przepis cenionego Tomasza Strzelczyka i zrób sernik bez pieczenia. Zaskoczy nie tylko smakiem, ale i lekkością. Wielu łasuchów twierdzi, że ciasto jest lepsze niż lody. Zrób je dzisiaj, a zaskoczysz cał...
Ten sernik to wydanie tak znane, że doczekało się własnej nazwy. W wersji przygotowanej przez Anię Zyśk sernik taki jest nie tylko pyszny, lecz także niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Jego kakaowe wydanie zwala z nóg połączeniem z delikatnym...
Jaki jest najlepszy sernik? To oczywiście sernik chałwowy pod polewą o tym samym smaku. Ciasto jest niezwykle puszyste i kremowe. Wypróbuj ten przepis, bo naprawdę warto.
Lato to czas, gdy w ogródkach krzaczki uginają się od warzywnych i owocowych cudów. Jednym z nich jest cukinia, jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw w kuchni. Chociaż kojarzy się głównie z plackami, to ten przepis pokochasz jeszcze bardziej.
Latem chętnie jemy ryby, bo ich mięso jest delikatne... i kojarzą się z wakacjami nad morzem. Jeśli napotkacie tą rybę na urlopowych szlakach, warto ją zamówić. Zostajesz w domu? Jej przygotowanie jest bardzo proste.
Fasolka szparagowa w chrupiącej panierce to idealna letnia przekąska. Smakuje tak dobrze, że nikt nie zatęskni za chipsami, paluszkami czy nawet frytkami. Najlepiej przygotować od razu dużą porcję, bo znika tak szybko, że lepiej nie mrugać.
Czy w domu da się zrobić surówkę lepszą niż w restauracji? Jak najbardziej! Przyrządzam ją z kapusty, a ten smak potrafi zdrowo uzależnić. Przepis znanego kucharza na surówkę z kapusty jest wart polecenia.