Gulasz galicyjski to aromatyczne i sycące danie, które idealnie rozgrzewa w chłodne dni. Jego sekretem jest kminek, który dodaje potrawie wyjątkowego, korzennego smaku. To właśnie ta przyprawa, w połączeniu z odpowiednio dobranymi składnikami, tworzy niepowtarzalny charakter tego gulaszu.
Chłopski garnek to kulinarny klasyk, który nigdy nie wychodzi z mody. Jego prostota, sytość i wszechstronność sprawiają, że jest idealnym daniem na jesienne wieczory. A co najważniejsze, przygotujesz go w jednym garnku, oszczędzając czas i zmywanie.
Jak jeść więcej warzyw zimą? Warto dorzucać je do każdej potrawy lub zwiększać ich ilość. Dzięki tej metodzie, gulasz przestał mi się kojarzyć z totalnie mięsną potrawą. Przygotowuję go tak, że mięsa jest tylko trochę więcej niż warzyw. A do tego dok...
Uwielbiamy dania jednogarnkowe za to, że w zasadzie robią się same. Gulasze, które przyrządzamy według wielu wariacji, to nieodłączny element naszego (ale nie tylko) stołu. Nasi sąsiedzi od dawna szykują Pichelsteiner, czyli gulasz z kilku gatunków m...
THQ Nordic wspólnie z wydawnictwem Panini Verlag przygotowało nie lada gratkę dla fanów Gothica, którzy po godzinach spędzonych w grze lubią upichcić coś dobrego. Ruszyła bowiem przedsprzedaż książek kucharskich inspirowanych popularną serią.Informac...
Sezon na wesela trwa w najlepsze. W tym roku prawdziwym hitem okazał się gulasz. Nam udało się, zdobyć przepis na to danie od weselnej kucharki. Poznaj go i zrób na obiad. Rodzina będzie zachwycona, bo gulasz jeszcze nigdy nie był tak smaczny.
Kuchnia gruzińska dla wielu osób kończy się na chinkali i czaszuszuli. Skrywa w sobie jednak o wiele więcej przysmaków, które kuszą aromatem i smakiem. Tomasz Strzelczyk odkrył tym razem przepis na czachochbili. Ten wyjątkowy gulasz z kurczaka świetn...
Chodzi ci po głowie smaczne i pożywne danie? Przygotuj chłopski garnek, w którym nie zabraknie mięsa i warzyw. Przy tym obiedzie jednogarnkowym nawet leczo i gulasz wypadają blado. Przekonaj się sama, jak prosty i pyszny jest ten przepis.
Choć miłośnicy tej węgierskiej potrawy protestują, słowo „gulasz” spopularyzowało się w Polsce na określenie różnego rodzaju potraw i potrawek. To zachęciło Ewę Wachowicz do eksperymentów. Ich wynikiem jest gulasz rybny.