Imbir od lat jest ceniony jako intensywnie pachnący i wyrazisty składnik wielu dań. W kulinariach stosowany jest zarówno w formie świeżej, jak i suszonej – jako przyprawa do herbat, wypieków, słodkości oraz potraw wytrawnych. Wielu entuzjastów kuchni chętnie korzysta z imbiru, szczególnie w chłodnie...
Skrzydłokwiat i anturium to zdecydowanie jedne z najbardziej popularnych roślin doniczkowych. Ich uprawa nie jest trudna, do tego są dość ładne, ale tak naprawdę – czy nie są już oklepane? Jeśli zależy ci na czymś, co kwitnie równie długo i równie cz...
Gdy czyta się niezwykłą sugestię: „zasadź na swojej działce 7000 drzew tlenowych, a po 7 latach zarobisz 3 200 000 złotych”, natychmiast pojawia się pytanie, jak długo autorzy tych artykułów sami są miliarderami? Nie ma sensu oczywiście polemizować z...
Wbrew pozorom, to latem akumulator cierpi najbardziej, gdy przy wysokich temperaturach zachodzą w nim gwałtowne reakcje chemiczne, dodatkowo może być już osłabiony po zimowej eksploatacji przy niskich temperaturach. Jak utrzymać odpowiedni poziom nał...
Sezon letni w pełni, a zatem jest to najlepszy czas na wypróbowanie nowych smakowitych przepisów na bazie świeżych warzyw. My proponujemy pasztet z cukinii. Jego przygotowanie jest bajecznie proste, a każdy kęs gwarantuje intensywne doznania smakowe.
Klienci InPostu po raz kolejny uprzedzani są o nadchodzących zmianach. Właściciel Paczkomatów chce, aby konta użytkowników były bezpieczniejsze.Przeczytaj pełny artykuł tutaj: InPost stawia klientów pod ścianą. Nie będziesz mieć wyboru
Zaczynasz dzień od filiżanki kawy? Spróbuj dodać do niej łyżeczkę miodu. Ten prosty trik nie tylko naturalnie osładza napój, ale też wzmacnia odporność i dodaje energii. Kawa z miodem to połączenie smaku i zdrowia, które sprawi, że poranki nabiorą zu...
Każdy z nas marzy o długim i szczęśliwym życiu. Można nieco pomóc losowi, odprawiając pewien rytuał 11 listopada. Okazuje się, że ten dzień ma magiczną moc, podobnie jak godzina 11:11. Sprawdź, co zrobić, żeby najskrytsze marzenia się spełniły. To ta...