Marzysz o chrupiących, soczystych skrzydełkach, których smak przebije nawet te z fast foodów? Mam dla ciebie prosty przepis, który podbije podniebienia całej rodziny! Dzięki kilku prostym trikom stworzysz skrzydełka, które będą równie chrupiące, co te z KFC, a jednocześnie dużo zdrowsze i smaczniejs...
Przepyszna glazura, delikatne mięso i przepis od samego mistrza sportu. Takie danie z kurczaka można zrobić zarówno w piekarniku, jak i na grillu. Wystarczy trzymać się odpowiednich proporcji składników do słodko-pikantnej marynaty, która dosłownie o...
Jakie mięso jest najlepsze na rosół? Większość osób robi go na udkach bądź skrzydełkach z dodatkiem wołowiny z kością. Ja jednak stawiam na przepis, który gwarantuje bajecznie tani rosół o wyjątkowych zdrowotnych właściwościach. Domyślasz się już, o...
Idealna przekąska powinna być prosta w przygotowaniu, chrupiąca i smaczna. Te ziemniaczane paluszki spełniają każdy z punktów, stając się obowiązkowym elementem każdej imprezy.
Chociaż wyglądają dość niepozornie, to gdy tylko pojawiają się na stole, wszyscy wyciągają po nie ręce. Ciężko wyobrazić sobie bez nich włoską ucztę, ale nie trzeba jechać do słonecznej Italii, żeby ich spróbować. Pyszne paluszki chlebowe możesz upie...
Ciasto filo pozostaje zdecydowanie w cieniu ciasta francuskiego. W tym przepisie gra jednak pierwsze skrzypce, otulając chrupiącą skorupką szpinak, jajka oraz sery. Prosty przepis świetnie sprawdzi się na szybki obiad, efektowną przekąskę lub ciepłą...
Na pierwszy rzut oka wyglądają jak prażynki. Podobnie też się je podaje. To świetna przekąska do mniej lub bardziej alkoholowych napojów. Chociaż w Polsce wydają się być kontrowersyjnym przysmakiem, to nie brak osób, które przepadają za mięsnymi chru...
Ogórki kiszone mogą smakować jeszcze lepiej. Zapomnij o kiszeniu w słoikach i poznaj zupełnie inny sposób. Dzięki tej nowatorskiej metodzie ogórki wyjdą jeszcze smaczniejsze, a ty będziesz przygotowywać je co roku. Czytaj dalej, a dowiesz się, dlacze...
Startup wspierany przez Billa Gatesa twierdzi, że jest w stanie produkować masło, wykorzystując dwutlenek węgla z atmosfery i wodór z wody. Takie rozwiązanie ma pomóc w walce ze zmianami klimatycznymi. "Smakuje naprawdę dobrze" — zapewnia miliarder.
Ten przepis na niesłychanie efektowną przekąskę nie jest tak trudny, jak spektakularny jest jej widok. Ziemniaczane przekąski wzbudzą z pewnością podziw na imprezowym stole. A jeśli podane będą z odpowiednimi dipami, znikną dosłownie w chwilę.