Jajecznica to śniadanie, które pokochało wiele osób. Szybka w przygotowaniu, pożywna i niezwykle wszechstronna. Jednak, aby uzyskać idealną, puszystą konsystencję, warto sięgnąć po jeden, prosty składnik.
Spraw, by jajecznica smakowała dużo lepiej, niż zwykle. Jeden składnik odmieni ją o 180 stopni. Puszysta, delikatna i smakowita jajecznica to prawdziwy hit na śniadanie, który przypadnie do gustu twoim domownikom. Jaki tajemniczy składnik dodać na pa...
Źle ubita śmietana może zaprzepaścić cały trud włożony w przygotowanie ciasta czy innego deseru. Warto przyłożyć się do tej czynności, gdyż wystarczy jeden fałszywy ruch, by zamiast puchu otrzymać masło. Zobacz, co zrobić, żeby bita śmietana była szt...
Właściwości zdrowotne oregano są niezwykle zróżnicowane i obejmują m.in. poprawę funkcjonowania układu pokarmowego, ochronę przed szkodliwymi bakteriami i grzybami, a nawet hamowanie procesów starzenia skóry. Aby jednak w pełni sk...
Przydatny nie tylko w okresie zwiększonej zachorowalności na przeziębienie i grypę, ale i przez cały rok. Wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, uspokaja, a stosowany na odzież odstraszy komary i kleszcze. Zobacz, dlaczego jesz...
Szukasz pomysłu na szybkie śniadanie, obiad, a może przekąskę na słodko? Weź twaróg, dodaj jajka i kilka innych składników. To danie zrobisz w kilka minut. Spróbujesz raz i będziesz robić je częściej.
Domowe pianki ze skyra biją na głowę sklepowe odpowiedniki. Są The post Weź skyr i dodaj 1 składnik. Wyjdzie deser lekki jak obłoczek appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Czerstwy chleb zawsze się znajdzie w kuchni. Szkoda go wyrzucać, ale co zatem zrobić ze starym chlebem? Teraz jest na to prosty sposób, który zapewnia smaczny efekt na talerzu. Takiego smakołyku nawet się nie spodziewasz.
Nie mieli dostępu do egzotycznych owoców i importowanych mięs, ale naszym przodkom nie brakowało fantazji w kuchni. Niektóre ich przysmaki były dość dziwaczne.
Tzatziki, sałatka czy mousaka to popularne i bardzo lubiane greckie potrawy. Jednak co w tym kraju je się na śniadanie... nie każdy z nas jest w stanie wymienić choćby jeden tradycyjny przysmak. Dlatego warto poznać chrupiącą bougatsę.
Znana wszystkim Ewa Wachowicz zdradziła swój sposób na udane śniadanie. Szakszuka z jej przepisu bije inne na głowę. Poznaj ten autorski pomysł i wykorzystaj go na pierwszy posiłek, a rodzina będzie zachwycona. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przyrz...