"Zobaczyć Neapol i umrzeć" – stwierdził niegdyś wielki Goethe. Współcześni mieszkańcy stolicy Kampanii o śmierci też myślą często – tej, jaką na ich przodków ściągnęła Matka Natura lub jedna z najbrutalniejszych mafii, ale i tej, która z podobnych przyczyn być może czyha także na nich samych. Parado...
Ratownik wykonuje kilka kroków w Bałtyku, a po chwili całkowicie znika pod powierzchnią wody. Nagranie przedstawiające niebezpieczeństwo czyhające na nadmorskich wczasowiczów w pobliżu "palików" szybko obiegło media społecznościowe. Sebastian Kluska,...
Nie uwierzycie, ale były nawet zabawki, do których dołączano odrobinę prawdziwych substancji radioaktywnych! Zacznijmy jednak od czegoś banalniejszego…
Żona Kaziemierza, Ewa, odeszła po długiej walce z rakiem. Mężczyzna wspierał swoją kobietę do końca, mimo że w ostatnich latach ich wzajemne stosunki nie były najlepsze. Mieszkali w jednym domu, jednak jakby oddzielnie. Postanowili nie rozwodzić się...
Są osoby, którym jajecznica z pomidorami nie mieści się w głowie. Jednak bardzo mało takich osób spotkamy w Turcji, gdzie są one nieodłącznym składnikiem tradycyjnej jajecznej potrawy. Oto menemen, czyli turecka jajecznica.
Viki Gabor zaskoczyła wszystkich fanów najnowszym zdjęciem, które pojawiło się na jej profilu na Instagramie. Młoda piosenkarka zdecydowała się na poważną metamorfozę swojego wizerunku. Internauci nie są w stanie ukryć zachwytu.
To proste ale efektowne warstwowe ciasto cieszy się niezwykłą popularnością na wschodzie Polski. Przygotowanie go jest niezwykle łatwe, a efekt – pyszny. Warto jednak zarezerwować sobie odrobinę czasu na pieczenie.
Zapomnij o ogórkowej i pomidorowej. Poniżej znajdziesz przepis na zupę, jakiej nigdy wcześniej nie jadłaś. Recepturę zdobyłem podczas wakacji i to najlepsza pamiątka, jaką z nich przywiozłem. Poniżej zdradzam wszystkie szczegóły.
Szarlotka jest jednym z najbardziej lubianych ciast. Jednak upieczona z tego przepisu, po prostu zachwyca smakiem. Taka szarlotka jest najlepsza pod słońcem. Polecam to ciasto każdemu łasuchowi.
Cytryna to nie tylko smaczny owoc i dodatek do dań. Okazuje się, że ma także zastosowanie w kuchni. W połączeniu z innym dodatkiem sprawi, że pozbędziesz się popularnego problemu. Czytaj dalej, a poznasz wszystkie szczegóły.
Pierekaczewnik to tradycyjny tatarski specjał. Występuje on wszędzie tam, gdzie kuchnia tatarska miała wpływ na naszą lokalną tradycję kulinarną. Jest więc w repertuarze gospodyń m.in. Podlasia i Białorusi.