Zapomniany rarytas PRL-u powraca na salony! Ozorki w sosie własnym, danie, które kiedyś gościło na stołach częściej niż kotlety, dziś zyskuje drugie życie. Odkryj sekret tego wyjątkowego smaku i przekonaj się, że tradycyjna kuchnia potrafi zaskoczyć!
Dawniej często gościł na polskich stołach, szczególnie w sezonie owocowym. Często pojawiał się w przedszkolnych podwieczorkach, a dziś króluje przede wszystkim w wersji instant. Domowy kisiel to nie tylko sentymentalny przysmak z dzieciństwa, ale rów...
Do fatalnego wypadku doszło w woj. kujawsko-pomorskim. W autokar, którym podróżowali seniorzy, wbił się samochód osobowy. Na miejscu lądowały dwa śmigłowce Lotniczego Pogotowia Ratunkowego."Słyszałem tylko jęki, krzyki: ratunku, ratunku" - relacjonow...
Lato w pełni, a wraz z nim czas na lekkie, orzeźwiające potrawy. Szukasz pomysłu na szybką, smaczną i chrupiącą sałatkę, idealną na dodatek do obiadu lub lunchu? Mamy dla ciebie propozycję, która z pewnością cię zachwyci – surówkę pielgrzyma!
Szukasz szybkiego, sycącego i pysznego dania? Mamy dla Ciebie propozycję, która z pewnością Cię zaskoczy! Zapomnij o tradycyjnych racuchach na maślance czy kefirze. Poznaj przepis na wyjątkowe racuchy ziemniaczane, które podbiją podniebienia twoje i...
Przegrzebki, znane także jako małże św. Jakuba, mają delikatny, lekko słodki smak oraz wyrafinowany aromat. Nawet osoby, które na ogół nie przepadają za owocami morza, chętnie sięgają po ten specjał. Dlaczego warto zwrócić na nie uwagę?
Ceniony dietetyk – Bartosz Kulczyński – wskazał jedno z najzdrowszych dań polskiej kuchni. Było popularne w zamierzchłym PRL-u, a dzisiaj, ze względu na jego właściwości, również powinno znaleźć się naszej diecie. O jaki przysmak chodzi i dlaczego je...
Rok 2025 to będzie czas innowacji, zrównoważonego podejścia do produkcji i spożywania jedzenia oraz wzrostu znaczenia technologii w kuchni. Czekają nas ekscytujące miesiące, pełne nowych smaków, technik i kulinarnych filozofii.