Chrupiąca, słodko-kwaśna i niezwykle aromatyczna – surówka z pora i jabłka to prawdziwe odkrycie dla każdego miłośnika zdrowej i smacznej kuchni. Choć mizeria wciąż króluje na polskich stołach, to właśnie ta prosta sałatka ma szansę ją zdetronizować. Dlaczego? Przekonaj się sam!
Mizeria najlepiej smakuje latem. Ta lubiana surówka z ogórków z dodatkiem śmietany wydaje się, że niczym nas już nie zaskoczy. Jednak mizeria Ewy Wachowicz zawiera składnik, który może budzić zdziwienie, ale jednocześnie dodaje pysznego smaku.
Z pewnością zechcesz ją zrobić ponownie tę surówkę. Jest pożywna i smaczna, a jej wykonanie zajmuje zaledwie pięć minut. To idealna opcja, jeśli potrzebujesz przygotować coś na szybko przed obiadem lub przed nadejściem gości.
Kto powiedział, że mizeria musi być ciężka i tłusta? Ewa Wachowicz udowadnia, że ten tradycyjny dodatek do obiadu może być lekki, orzeźwiający i pełen smaku. Jej przepis na mizerię to prawdziwa rewolucja w polskiej kuchni!
Czy w domu da się zrobić surówkę lepszą niż w restauracji? Jak najbardziej! Przyrządzam ją z kapusty, a ten smak potrafi zdrowo uzależnić. Przepis znanego kucharza na surówkę z kapusty jest wart polecenia.
Surówka z selera jest wyśmienitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Dzięki temu prostemu przepisowi przyrządzisz ją w mgnieniu oka. Gwarantuję, że pyszna i zdrowa surówka z selera będzie smakować całej rodzinie.
Warzywny dodatek do nieodłączny składnik obiadu. Dlatego dzielę się przepisem na surówkę z marchewki jak z restauracji. Czytaj dalej, a poznasz przepis, z którego przygotujesz ją w łatwy i szybki sposób. Z nią obiad będzie smaczny jak nigdy.
Surówka do obiadu jest smacznym i zdrowym uzupełnieniem posiłku. Zrób ją w prosty sposób. Pyszne składniki wymieszaj z porem i jabłkiem. Dzięki temu kultowa surówka z pora będzie miała jeszcze więcej smaku niż zwykle.
Zapada w pamięć, choć jest prosta i niewymagająca. Surówkę z kapusty i ogórka małosolnego robię w każdy weekend do rodzinnego obiadu. I mimo że wszyscy już znają smak tego specjału, za każdym razem zachwycają się nim, jakby kosztowali go pierwszy raz...
Czasami surówki w chińskich barach są znacznie lepsze niż dania główne. Trzeba przyznać, że Azjaci przygotowują je po mistrzowsku. Wystarczy kilka tanich składników, a smak jest niezapomniany. Pasują do wielu dań. Szef kuchni zdradził mi, w czym tkwi...