Poszukując rozwiązań w myśl zasady zero-waste, okazuje się, że wielu produktom można nadać nowe znaczenie. Doskonale odnajdują się w tym skorupki z jajek, które do tej pory zasłynęły ze swojego zbawiennego działania na rośliny. W tym artykule podpowiemy wam, jak wykorzystać je w domowym zaciszu.
Jajka przeważnie smażymy lub gotujemy. Często też przydają się nam The post Zalej skorupki jajek octem. Rozsądny patent na oszczędność appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Czyszczenie kuchenki gazowej to jedno z najmniej lubianych tych zadań w kuchni. Często odkładamy ten obowiązek na później, przez co mamy jeszcze więcej sprzątania. Na szczęście istnieje sprawdzony sposób, by szybko pozbyć się tłustego osadu z palnikó...
Jajka przyrządzamy często, niektórzy nawet codziennie. Śniadanie bez nich dla wielu jest nie do pomyślenia. Po gotowaniu zostają skorupki, z którymi zwykle nie ma co zrobić — dlatego lądują w koszu na śmieci.Nie trzeba ich jednak wcale wyrzucać. Możn...
Jajka potrafią sprawiać nam niezbyt miłe niespodzianki. Niestety zdarza się, że pękają. Jak gotować jajka, by temu zapobiec? Jest na to prosty i sprawdzony sposób.
Od lat pasjonuję się ogrodnictwem i zawsze szukam naturalnych sposobów na poprawę kondycji moich roślin. Dziś chciałbym podzielić się z wami prostym, ale niezwykle skutecznym sposobem na wykorzystanie skorupek jaj zalanych octem jako naturalnego nawo...
Ekspresowe ciasteczka z ciasta francuskiego w towarzystwie domowej pasty pistacjowej to słodki deser wart grzechu. Przygotowanie jest naprawdę ekspresowe, dzięki czemu świetnie sprawdzą się wtedy, gdy nachodzi ochota na coś słodkiego.
Smaczne pasty na kanapki to jeden z najprostszych sposobów na urozmaicenie codziennych śniadań. Zamiast jednak sięgać po klasyczną jajeczną, przygotuj pastę bezrybną. Smakuje tak dobrze, że nikt nie będzie narzekał na brak makreli.
Lekka, ciepła kolacja na bazie chleba tostowego z mięsną wkładką. Taka zapiekanka jest szybka w przygotowaniu i doskonale sycąca. Nadaje się też do odgrzewania w mikrofalówce, dlatego nadmiar takiej kolacji można zabrać jako lunch do pracy. Brzmi pys...
Obok tego dania żaden mięsożerca nie przejdzie obojętnie. Boczek w ostrej i aromatycznej paście wychodzi, że palce lizać. Pieczone mięso rozpływa się w ustach i jest idealne na obiad.
Jeśli znudziła ci się zwykła pasta jajeczna, a na kanapki z serem nie możesz już patrzeć, czas wypróbować siekaną pastę z łososia. Jest zdrowa, smaczna i prosta w przygotowaniu. Połączenie delikatnego łososia, chrupiącej cebuli, świeżego koperku i kr...