Makaron jest wyśmienitym dodatkiem do wielu dań. Chętnie dodajemy go do zapiekanek, mięsa, warzyw, zup oraz sałatek. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy. I tutaj niemal wszyscy Polacy popełniają najgorszy błąd.
Z grzybobraniem kojarzy się przede wszystkim jesień, ale sierpniowa aura, w szczególności po deszczu, sprawia, że i teraz wyjść można z koszykami pełnymi leśnych przysmaków. Podczas zbiorów warto jednak zwrócić uwagę nie tylko na to, co zbieramy, ale...
Co jest najgorsze podczas smażenia ryby? Oczywiście charakterystyczny zapach, który unosi się w mieszkaniu podczas tej czynności. Na szczęcie wiemy, jak sobie z tym poradzić. Winny jest 1 powszechny błąd.
Zapomnij o schabowych na niedzielę. Poznaj przepis i na obiad przygotuj z niego fantastyczne danie z domowego makaronu i mięsa. Smak zachwyci każdego domownika i będą prosić, abyś przygotowywała go, co tydzień. Sposób jest banalny, a w dodatku niezby...
Filipiński zawodnik zdobył złote medale igrzysk w dwóch konkurencjach gimnastycznych, zapisując się tym samym w historii kraju. W zamian za swoje osiągnięcie 24-letni Carlos Yulo otrzymał mieszkanie z dwiema sypialniami, tysiące dolarów i dożywotni d...
Marzysz o tym, aby smak lata towarzyszył ci przez cały rok? Nic prostszego! Zamknij w słoiku aromatyczny sos do spaghetti i ciesz się domowym, pełnym smaku daniem zawsze, gdy tylko masz na to ochotę. Przygotowanie takiego sosu jest niezwykle proste,...
Robert Makłowicz w 2023 roku założył firmę Makłowicz i synowie. W jej ofercie znajdziemy: dania gotowe, zupy, oliwy i sosy. Produkty dostępne są m.in. w popularnych sieciach handlowych takich jak Lidl i Biedronka. Miałam okazję skosztować jeden z fla...
W lasach pojawiły się już pierwsze maślaki, borowiki i prawdziwki. Warto wykorzystać je do przygotowania prostych, grzybowych kluseczek, które nadadzą zupie niepowtarzalnego, leśnego smaku i aromatu. Przygotujesz je w kilka chwil.
Makaronowe wstążki oblepione aksamitnym sosem znikają z talerzy maluchów szybciej niż nuggetsy z ketchupem. Trudno powiedzieć, co konkretnie przyciąga ich uwagę: być może to kolor sosu, a być może jego smak. Tak czy siak, zajadają się nim, aż uszy im...
Fenomenalny aromat leśnych grzybów duszonych razem z cebulą dobiegający z kuchni to niechybny znak, że właśnie jakiś grzybiarz wrócił z grzybobrania. Zanim bowiem borowiki i inne dary lasu trafią do suszenia, mrożenia czy marynowa...