Włoska kuchnia to w dużej mierze pochwała prostoty. Ta zupa jest tego najlepszym przykładem, bo powstaje z zaledwie kilku składników. To przepis zgodny z duchem zero waste, chociaż powstał znacznie wcześniej niż te modne pojęcie.
Sezon grzybowy to dla wielu pasjonatów kulinarnych czas prawdziwej uczty. Nic dziwnego, że chcemy jak najdłużej cieszyć się aromatem i smakiem zebranych darów lasu. Jednym z popularnych sposobów przechowywania grzybów jest mrożenie. Jednak, aby nasze...
Czy jest coś lepszego, niż kawałek słodkiego, obłędnie czekoladowego brownie? To jedno z najpopularniejszych ciast na świecie. Jest pyszne i... niezwykle kaloryczne. Istnieje sposób, aby nieco je "odchudzić". Wystarczy, że dodasz do niego trochę sezo...
Leczo to jedno z najpopularniejszych letnich dań. Choć wymyślono je na Węgrzech, Polacy przygotowują swoją własną wersję tej potrawy, dodając do niej cukinii. Jest jednak jeszcze jedno warzywo, które pasuje tu lepiej niż wspomniana cukinia. Dodane do...
Choć pierogi z twarogiem to jedne z moich ulubionych, wypróbowałam przepis Ewy Wachowicz. Restauratorka stawia na inne sery, które okazały się świetne do farszu. Umiejętnie łączy kuchnię polską i włoską. Efekt? Po prostu znakomity.
W lasach pojawiły się już pierwsze maślaki, borowiki i prawdziwki. Warto wykorzystać je do przygotowania prostych, grzybowych kluseczek, które nadadzą zupie niepowtarzalnego, leśnego smaku i aromatu. Przygotujesz je w kilka chwil.
Zasmażka w zupie to jak wisienka na torcie. Dzięki niej The post Dodaję zamiast zasmażki. Zupa wychodzi gęsta i smakowita appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Kubek mocnej kawy na rozpoczęcie dnia to przeszłość. Na rozbudzenie można przygotować coś znacznie lepszego. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przygotować napój na pamięć oraz poznasz jego inne zalety. Jego smak spodoba się nawet najbardziej zagorzały...
Wiosna to czas, kiedy sałatki można jeść na okrągło. Przygotowuje je już na śniadanie. Wystarczy popularny serek i kilka warzyw, by zacząć dzień od pysznego i bogatego w białko posiłku.
Czy Alicja Majewska chciałaby, aby powstał o niej film? Zapytaliśmy również artystkę o jej udział w "Tańcu z gwiazdami". Czy otrzymała taką propozycję? - Mam obawę, że mogłabym nie wygrać - wyznała w rozmowie z Jastrząb Post.