Soczysty kurczak z chrupiącą skórką, wypełniony aromatycznym farszem z chałki, wątróbki i natki pietruszki, to kwintesencja polskiej kuchni w najlepszym wydaniu. Ten przepis łączy tradycyjne smaki i domowe techniki z nutą elegancji, idealną na rodzinny obiad lub niedzielne spotkanie. Delikatne mięso...
Sandacz pieczony po polsku to danie, które łączy tradycyjną kuchnię z elegancją restauracyjnego smaku. Delikatne mięso ryby zapieczone w aksamitnym sosie chrzanowym z jajkiem i młodymi ziemniakami tworzy harmonijną kompozycję, która zachwyci każdego...
Soczysty schab pieczony po polsku to klasyka, która nigdy się nie nudzi – zwłaszcza w połączeniu z aromatycznym sosem cydrowo-jabłkowym. Dzięki marynowaniu w solance i powolnemu pieczeniu mięso staje się delikatne, kruche i pełne smaku. Słodycz jabłe...
Pieczony omlet z truskawkami to lekki, puszysty i pożywny sposób na słodki posiłek, który możesz przygotować w kilka minut. Świetny zarówno na śniadanie, jak i kolację, zwłaszcza gdy masz ochotę na coś zdrowego i sycącego.
Naleśnik pieczony ze śliwkami, czyli najpyszniejsza i najszybsza wersja na naleśnika pieczonego w piekarniku na dużej blaszce. To przepis na naleśnika dla całej rodziny, w wersji XXL.
Jak upiec boczek surowy – najlepszy przepis na boczek pieczony w piekarniku Tradycyjny boczek pieczony w piekarniku, pachnący przyprawami i soczysty w środku, chyba nigdy nam się nie znudzi. Wygrywa nawet z przepisem na żeberka w miodzie. Na boc...
Pieczony omlet szarlotkowy to pyszne, puszyste śniadanie inspirowane smakiem klasycznej szarlotki. Pachnie jabłkami oraz cynamonem i sprawia, że dzień od razu staje się lepszy! Artykuł Pieczony omlet szarlotkowy pochodzi z serwisu Po Prostu Pycha.
Gołąbki mają w polskiej kuchni status niepodważalny - są symbolem ciepła, dzieciństwa i cierpliwości, której zwykle wymagają. Jurek Sobieniak postanowił jednak skrócić tę drogę bez utraty smaku: jego gołąbek pieczony w garnku to wariacja na temat kla...
Soczyste roladki z piersi kurczaka, wypełnione aromatycznym pesto pietruszkowym z migdałami i czosnkiem, a do tego ciągnąca się mozzarella. Całość obtoczona w złocistej panierce i upieczona na chrupko w piekarniku. Ten przepis łączy prostotę z wyjątk...
Kuchnia zamknięta na wpływy i inspiracje wyjątkowo szybko staje się zestawem dań do bólu przewidywalnych – przełamywanie schematów różnorodnością niemal od zawsze stanowiło więc rodzaj gastronomicznej wartości dodanej. I choć na poziomie deklaracji p...
Kurczak w sosie pieczarkowym to danie, które wygląda i smakuje jak prawdziwa kaloryczna uczta, a w rzeczywistości jest lekkie i przyjazne dla sylwetki. Kremowy sos zrobiony na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem pieczarek i cebuli nadaje potrawie a...