Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i kluczowe jest to, aby z samego rana zjeść pożywnego i pełnowartościowego. Istnieje wiele przepisów na bardzo smakowite posiłki, które dodadzą nam energii na dalszą część dnia. Co warto zjeść? Przedstawiamy Wam przepis na przepyszne śniadanie, które zrobicie...
Prosty przepis na ciasto inspirowane klasyczną francuską napoleonką. Przygotowany z łatwo dostępnych składników szybki deser przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodyczy. Wzbogacona brzoskwiniami z puszki, taka szybka kremówka jest świetnym trze...
Kotlety mielone to po dziś dzień obowiązkowa pozycja na polskich stołach. Jednak mają też swoją zapomnianą odmianę. Warto czasem wracać smakiem do dawnych wariantów dań. Te kotlety były przysmakiem w barach mlecznych i na stołówkach.
Pryskający na wszystkie strony tłuszcz potrafi wielu zniechęcić do smażenia potraw. Jest jednak na to rada. Wzbogacony o jeden produkt olej będzie zachowywał się na patelni znacznie spokojniej.
Na obiad zamiast sztampowych kotletów przygotuj placki z cukinii. Te z przepisu smakują wyjątkowo dzięki jednemu składnikowi. O tym, jak je przygotować dowiesz się z tego artykułu. Cuknia na obiad podana w ten sposób zachwyci wszystkich.
Szukasz pomysłu na danie, które zachwyci rodzinę i znajomych? Flautas, czyli meksykańskie smażone tortille z farszem, to przysmak, który szybko podbije twoje serce. Dowiedz się, jak przygotować chrupiące flautas z kurczakiem w domowym zaciszu i pozna...
Wypróbuj nowatorski przepis uwielbianego kucharza - Tomasza Strzelczyka. Już nigdy tego tradycyjnego, śniadaniowego dania nie przyrządzisz inaczej. Jego klasyczna forma to przeżytek. Smak, jak i kompozycja dania z jajek zachwyci wszystkich.
Są osoby, którym jajecznica z pomidorami nie mieści się w głowie. Jednak bardzo mało takich osób spotkamy w Turcji, gdzie są one nieodłącznym składnikiem tradycyjnej jajecznej potrawy. Oto menemen, czyli turecka jajecznica.
Jajecznica to niezwykłe danie. Składa się z minimum dwóch składników – wliczając tłuszcz, na którym ją smażymy – a mimo to jest zapewne ok. miliarda przepisów na nią. Oto jeden bliski ideału.
Każdy z nas robi jajecznicę trochę inaczej. Przy tym prostym daniu liczy się najmniejszy szczegół. Choćby taka kwestia jak solenie. Czy ma to znaczenie, że doprawia się jajka na początku, w trakcie smażenia, a może dopiero na talerzu? Zdania na ten t...
Czy wiesz, że twoja poranna jajecznica może być prawdziwą bombą witaminową? Zapomnij o nudnym śniadaniu! Dietetyk zdradza sekret, jak przygotować jajecznicę, która nie tylko nasyci, ale także dostarczy ci mnóstwo energii i cennych składników odżywczy...