Zapotrzebowanie kraju na energię elektryczną będzie rosło, a dostępność mocy istniejących elektrowni węglowych maleje. Najszybciej i najtaniej jest dodać więcej gazu, ale to może oznaczać kłopoty w dalszej przyszłości.
Nadeszła doskonała pora na przygotowanie marynowanych grzybków. To jedna z najlepszych przekąsek na jesienną kolację, ale przepis na nią nie jest tak prosty, jak mogłoby się wydawać. Jeśli dodamy za dużo octu, zupełnie zepsujemy smak. Z tego względu...
Co byś powiedział, gdybyś dowiedział się, że twoje ulubione orzechy mogą zasilać elektronikę? Brzmi jak pomysł rodem z filmów science fiction, ale kanadyjscy badacze właśnie udowodnili, że to możliwe. Okazuje się, że zwykłe łupiny orzechów włoskich,...
Sezon na śliwki w pełni, na straganach i w sklepach kuszą kuliste renklody, drobne i słodkie węgierki, śliwki odmiany rana i rozpływająca się w ustach dąbrowicka. Te i wiele innych odmian jemy na surowo, często też przygotowujemy z nich przetwory - n...
Ma kolor, ma aromat i ma wartości, ale brakuje mu tylko jednego. Docenienia poza Bałkanami. Nie wiadomo, czy to sos, czy smarowidło, ale jedno jest pewne, ajvar całkowicie odmienia smak codziennych posiłków i wprowadza do nich sporo zdrowia.
Ogrzewanie domu to kwestia istotna dla każdego posiadacza nieruchomości. Węgiel oraz gaz są najczęściej używanymi źródłami energii cieplnej, ale czy zastanawiałeś się, ile gazu potrzeba na zastąpienie jednej tony węgla? Różnice mogą Cię zadziwić! Prz...
Przedstawiamy aktualne stawki za prasowanie, koszenie, zbiór zbóż i inne prace polowe w poszczególnych województwach. Ceny różnią się w zależności od regionu, rodzaju sprzętu i zakresu usługi.
Zaręczyny to wyjątkowy moment w życiu pary, dlatego przyszli narzeczeni robią wszystko, aby były dopięte na ostatni guzik. Jedną z ważniejszych kwestii przed oświadczynami jest wybór odpowiedniego pierścionka. Niektórzy twierdzą, że oprócz dopasowani...