Tarta ze szparagami i ciasta filo to idealny pomysł na pożywne, wiosenne śniadanie czy pyszną kolację. Delikatne i kruche ciasto filo gwarantuje wyjątkowe chrupnięcie, szparagi jak zawsze zachwycają swoim smakiem, a nadzienie może Was zaskoczyć! Wios...
Kuskus perłowy, znany również jako kuskus izraelski, zdobywa coraz większą popularność w kuchni na całym świecie. Jego duże ziarna są nie tylko smaczne, ale i pełne wartości odżywczych.
Jeżeli jakimś cudem nie lubisz ziemniaków, to ta sałatka zrobi z Ciebie ich największego fana. Oto najlepsza chrupiąca sałatka z pieczonymi młodymi ziemniakami, szparagami i rzodkiewką, skąpana w aromatycznym jogurtowo-musztardowym sosie. Chrupiąca s...
W radiowej kuchni lubimy sezonowe przysmaki, dziś u nas zupa ze szparagami, ziemniakami i dużą ilością koperku. Można dodać kawałki fety. Artykuł Dziś zupa ze szparagami, z dużą ilością koperku pochodzi z serwisu Radio Gra Toruń 88.8 FM.
Znudziła ci się fasolka szparagowa w bułce tartej? Poznaj nowy sposób na jej przygotowanie. Dzięki zaskakującym składnikom warzywo nabierze zupełnie nowego smaku. Po spróbowaniu na jednej porcji się nie skończy.
Kruchy spód, serek śmietankowy i tuńczyk przełamany świeżym ogórkiem to najlepszy patent na zaskakującą tartę. Idealna na lekki obiad, zachwyci na imprezie i świetnie sprawdzi się na kolację.
Poczciwa, swojska fasolka szparagowa to podstawa jednej z najlepszych przekąsek na letnie dni. Choć zazwyczaj podajemy ją z bułką tartą, w tym przepisie jest nieco inaczej. Efekt jednak jest tak doskonały, że trudno wrócić do tradycyjnej wersji.
Kruche ciasto kojarzyć się może głównie ze słodkimi deserami i tartami. W tym wydaniu staje się jednak podstawą do pysznego farszu z serka wiejskiego oraz parmezanu. Całość zwieńczona jest czerwoną cebulą ze słodkim akcentem w postaci miodu. Koło tej...