Jeżeli jakimś cudem nie lubisz ziemniaków, to ta sałatka zrobi z Ciebie ich największego fana. Oto najlepsza chrupiąca sałatka z pieczonymi młodymi ziemniakami, szparagami i rzodkiewką, skąpana w aromatycznym jogurtowo-musztardowym sosie. Chrupiąca s...
To jedna z najważniejszych postaci starożytnego świata, która na stałe zapisała się na kartach historii. Prowadząc wieloletnie badania nad personą Juliusza Cezara, naukowcy odkryli kolejną z jego tajemnic. Ujawnili, czym pachniał rzymski wódz.
Kiedy Juliusz Cezar przekroczył rzekę Rubikon? Długa niestabilność Republiki Rzymskiej nie pozwalała jej funkcjonować normalnie. Ciągłe konflikty, łapówkarstwo, a także spory między dwoma stronnictwami, optymatami i popularami, były ciężką chorobą to...
Tarta ze szparagami i ciasta filo to idealny pomysł na pożywne, wiosenne śniadanie czy pyszną kolację. Delikatne i kruche ciasto filo gwarantuje wyjątkowe chrupnięcie, szparagi jak zawsze zachwycają swoim smakiem, a nadzienie może Was zaskoczyć! Wios...
Kuskus perłowy, znany również jako kuskus izraelski, zdobywa coraz większą popularność w kuchni na całym świecie. Jego duże ziarna są nie tylko smaczne, ale i pełne wartości odżywczych.
W radiowej kuchni lubimy sezonowe przysmaki, dziś u nas zupa ze szparagami, ziemniakami i dużą ilością koperku. Można dodać kawałki fety. Artykuł Dziś zupa ze szparagami, z dużą ilością koperku pochodzi z serwisu Radio Gra Toruń 88.8 FM.
Sałatka Waldorf to klasyk na kulinarnej mapie świata. Wywodzi się z eleganckich restauracji hotelowych, jednak już dawno wyszła poza ich progi. Dzięki swojej eleganckiej prostocie i wyrafinowanym smakom stała się popularna zarówno w najdroższych rest...
Wekowanie na zimę wielowarzywnych sałatek to dobrze znany, ale nie dość często stosowany sposób ułatwiania sobie życia i czynienia go bardziej smacznym. Tomasz Strzelczyk zaprezentował jeden z takich domowych przetworów. Dzięki niemu zimowy posiłek p...