Holenderskie supermarkety po cichu podmieniają nam kotlety: coraz więcej „mięsa” to tak naprawdę mieszanka białka roślinnego i zwierzęcego. Jumbo przyznaje, że nie mówi o tym głośno, „żeby nie przestraszyć klientów”. Czyli jesz burgera z fasoli, ale wciąż myślisz, że to wołowina. 🍔🌱
Ilość odsłon: 4
źródło: https://www.wiatraczek.nl/coraz-mniej-miesa-w-burgerze-holendrzy-juz-jedza-rosliny-nawet-o-tym-nie-wiedzac
dodano: 2025-11-05 15:05:16
Inne znaleziska:
Coraz mniej za coraz więcej. Kolejna funkcja w samolotach znika z biletów
bezprawnik.pl
Coraz mniej za coraz więcej. Kolejna funkcja w samolotach znika z biletów
bezprawnik.pl, 2025-10-19 13:59:03
2025-10-19 13:59:03
Coraz mniej Polaków boi się emerytury, coraz więcej na nią dodatkowo oszczędza
egospodarka.pl
Polacy coraz mniej boją się emerytury, a coraz więcej z nich decyduje się na realne działania oszczędnościowe. Badanie ING Banku Śląskiego...
egospodarka.pl, 2025-10-24 12:24:25
2025-10-24 12:24:25
Ile mięsa wyprodukujemy w 2034 roku? Nowa prognoza FAO i OECD
topagrar.pl
Nowy raport FAO pokazuje, że do 2034 roku świat będzie jeść więcej mięsa, zwłaszcza drobiu. Sprawdź, jak zmienią się trendy i co to oznacza dla rolników.
topagrar.pl, 2025-07-21 18:34:03
2025-07-21 18:34:03
Zaskakująco sycące i lekkie danie bez mięsa. Prawie robi się samo
pysznosci.pl
Ryż z soczewicą w sosie jogurtowo-pomidorowym to danie, które zaskakuje w każdej możliwej kategorii, czyli smakiem, sytością i prostotą przygotowania. Choć nie zawiera mięsa, dostarcza porządną porcję roślinnego białka, błonnika i witamin. Świetnie s...
pysznosci.pl, 2025-07-26 21:40:04
2025-07-26 21:40:04
Inflacyjny obiad z mięsa mielonego - zapiekanki na kilka sposobów. Mega dobre, szybkie i tanie
g.pl
Jaki jest najlepszy pomysł na szybki obiad z mięsem mielonym? Oczywistą odpowiedzią jest pyszna zapiekanka. Zrobienie jej zajmie tylko kilka chwil. Soczyste mięso, ciągnący się ser i mnóstwo warzyw - to danie to prawdziwa bomba witaminowa, a do tego...
g.pl, 2025-07-29 14:01:19
2025-07-29 14:01:19
Zrób na zimę sos firmowy do mięsa. Nie musisz dodawać octu
pysznosci.pl
Chcesz zatrzymać smak lata na długie, zimowe miesiące? Poznaj sprawdzony sposób na sos warzywny do mięsa, który przygotujesz w dwóch wersjach – klasycznej z octem i delikatnej bez octu.
pysznosci.pl, 2025-08-25 15:53:06
2025-08-25 15:53:06
Rzeźnik wymienił zasady mrożenia mięsa, żeby nie skończyć z zatruciem. Kluczowa nie tylko temperatura
pysznosci.pl
Mrożenie mięsa wymaga przestrzegania kilku kluczowych zasad, aby uniknąć problemów zdrowotnych. Doświadczony rzeźnik podzielił się swoimi wskazówkami. Niektóre z nich mogą naprawdę zaskoczyć.
pysznosci.pl, 2025-08-27 07:00:07
2025-08-27 07:00:07
Zapytał 6 szefów kuchni o najlepszy sos do mięsa. Wszyscy wskazali 1 kluczową cechę
pysznosci.pl
Chcesz, aby przygotowane przez ciebie mięso smakowało jak w najlepszej restauracji? Zobacz, co łączy sześciu szefów kuchni i jak dzięki jednej kluczowej cesze każdy może przygotować najlepszy sos do mięsa.
pysznosci.pl, 2025-08-28 06:49:05
2025-08-28 06:49:05
Na piątkowy obiad robię te kotlety. Nie ma w nich grama mięsa, a smakują rewelacyjnie
pysznosci.pl
Gdy lasy zapełniają się grzybami, warto jest przygotować nie tylko sosy i farsze, ale zrobić z nich główną gwiazdę posiłku, a w tej odsłonie idealnie sprawdzą się na piątkowy obiad.
pysznosci.pl, 2025-08-29 06:53:07
2025-08-29 06:53:07
Ile mięsa produkuje locha? Nowe spojrzenie na wydajność i żywienie
cenyrolnicze.pl
Jeszcze do niedawna produktywność loch oceniano przede wszystkim na podstawie liczby odsadzonych prosiąt. Dziś coraz częściej uwagę zwraca się na bardziej kompleksowe wskaźniki – takie jak masa wyprodukowanego mięsa na lochę w całym jej życiu. To sze...
cenyrolnicze.pl, 2025-09-03 18:44:05
2025-09-03 18:44:05