Jesień na Podbeskidziu ma swój wyjątkowy smak, czyli taki tradycyjny, nieco zapomniany, ale pełen charakteru. Z nią kojarzy się warzywo, które kiedyś gościło w każdej spiżarni. Dziś wraca do łask, zaskakując słodko-ostrą nutą i wszechstronnym zastosowaniem w kuchni.
Ilość odsłon: 10
źródło: https://pysznosci.pl/na-podbeskidziu-jedza-jesienia-kwaki-slodko-ostry-smak-podkreci-niejedna-surowke,7211037363149792a
dodano: 2025-11-05 21:40:17
Inne znaleziska:
Miesiąc dżentelmena na Podbeskidziu: Nie daj się rakowi prostaty! WIDEO
beskidzka24.pl
Rak prostaty jest najczęściej rozpoznawanym nowotworem u mężczyzn. Diagnostyka na Podbeskidziu włącza się w akcję profilaktyczną promującą badania laboratoryjne i obrazowe, wspierając mężczyzn w walce o ich zdrowie. Do końca listopada badanie PSA kos...
beskidzka24.pl, 2025-11-03 23:04:20
2025-11-03 23:04:20
Ceny wołowiny szaleją. Będzie towarem deficytowym? Polacy jedzą coraz więcej
interia.pl
Czy wołowina wkrótce stanie się mięsem deficytowym? Pogłowie bydła spada na całym świecie, a ceny idą w górę. Polacy zaczynają odczuwać to w swoim kieszeniach, bo od pewnego czasu nie jesteśmy tylko miłośnikami schabowych - wołowiny jemy coraz więcej...
interia.pl, 2025-07-21 05:56:03
2025-07-21 05:56:03
Co jedzą pacjenci świdnickiego szpitala? Kończy się pilotaż programu „Dobry posiłek”
swidnica24.pl
Od dwóch lat każdy z pacjentów świdnickiego szpitala na stronie internetowej Samodzielnego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Świdnicy mogą przeczytać i zobaczyć, co jedzą. Placówka jest jedną z 43 na Dolnym Śląsku, które uczestniczą w pilotażowym ministers...
swidnica24.pl, 2025-07-27 18:36:03
2025-07-27 18:36:03
Polacy masowo jedzą tę rybę, a kolejne państwa jej zakazują. Może być zagrożeniem dla zdrowia
biznesinfo.pl
Ryby zyskują na znaczeniu w diecie Polaków, głównie dzięki temu, że dostarczają białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Szczególną popularnością cieszy się jeden gatunek, który nasi rodacy jedzą w ogromnych ilościach, wierząc w jego korzystny wpływ na...
biznesinfo.pl, 2025-08-25 17:32:09
2025-08-25 17:32:09
Norwegia: Najwięcej klopsików jedzą zwolennicy populistycznych ludowców z Partii Centrum i wyborcy skrajnie prawicowej Partii Postępu
wiadomosci.com
Pracownia badawcza Ipsos zbadała związek między tym, jak często popularne mięsne klopsiki trafiają na stoły Norwegów, a tym, jak oni głosują. Okazuje się, że najwięcej klopsików jedzą zwolennicy populistycznych ludowców z Partii Centrum i wyborcy skr...
wiadomosci.com, 2025-09-05 09:22:04
2025-09-05 09:22:04
Znudził ci się tradycyjny rosół? Zrób go z naleśnikami. Właśnie tak jedzą tę zupę za granicą
g.pl
Co można zrobić w niedzielę na obiad? Jeśli znudził ci się tradycyjny rosół, to zamień go na zupę naleśnikową. Smakuje niemal tak samo, ale różni się jednym dodatkiem. W tym przepisie nie używamy makaronu, tylko pociętych naleśników. To znany przysma...
g.pl, 2025-09-06 08:02:14
2025-09-06 08:02:14
Polaków odrzuca nazwa. W Rumunii jedzą częściej niż ziemniaki i ryż
pysznosci.pl
Mamałyga – danie, które w Rumunii króluje częściej niż ziemniaki i ryż, w Polsce budzi ciekawość (i czasem uśmiech). Choć nazwa brzmi egzotycznie, to prosta, sycąca potrawa z mąki kukurydzianej, którą możesz przygotować w kilkanaście minut.
pysznosci.pl, 2025-09-06 11:40:03
2025-09-06 11:40:03
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
pysznosci.pl
Popara to tradycyjne śniadanie popularne w krajach byłej Jugosławii, które doskonale się wpisuje w dzisiejsze założenia zero waste. W Polsce zajadaliśmy się podobną breją, ale ta bałkańska ma o wiele bardziej wartościowe składniki.
pysznosci.pl, 2025-09-09 12:47:06
2025-09-09 12:47:06
Polacy prawie jej nie jedzą, a to błąd.
kobieta.onet.pl
Sardynki w puszce to produkt, który zyskuje coraz większe uznanie wśród dietetyków na całym świecie. Choć w Polsce wciąż nie cieszą się dużą popularnością, eksperci podkreślają ich wyjątkowe wartości odżywcze i zalecają włączenie ich do codziennej di...
kobieta.onet.pl, 2025-09-23 05:46:23
2025-09-23 05:46:23
Tak Polacy
g.pl
16 października każdego roku obchodzony jest Światowy Dzień Chleba. Z tej okazji warto przybliżyć niektóre dane związane z tym właśnie produktem oraz pieczywem w ogólnym ujęciu. Okazuje się, że na kategorię tę wydajemy coraz więcej, co częściowo wiąż...
g.pl, 2025-10-16 10:54:12
2025-10-16 10:54:12