Masz ochotę na coś ciepłego, kremowego i pysznego? Tęsknisz za comfort foodem, ale bez kalorii z piekła rodem? Zrób serowego "makaron"... z kalafiora. To danie smakuje jak klasyka z amerykańskich filmów, ale nie zrujnuje ci diety.
Zauważyłeś fioletowe kalafiory na straganie? Nie zachwycaj się tylko ich kolorem, ale koniecznie kup. Ich smak jest zdecydowanie wyraźniejszy od tych białych. To różnica. A podobieństwa? Mają tak samo mnóstwo właściwości odżywczych.
Dzisiejsza kolacja przejdzie do historii. Przygotowana z tego przepisu sałatka z kalafiora z całą pewnością zasmakuje domownikom. Dla tego smaku warto poświęcić każdą minutę. Zrób i przekonaj się, że było warto.
Marzysz o szarlotce, która jest nie tylko pyszna, ale także zdrowa i lekka? Szarlotka jaglana bez cukru i mąki to idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się słodkościami bez wyrzutów sumienia. Ta wersja tradycyjnego ciasta jest pełna...
Ależ ten Zeekr rozpędził się w ostatnich dniach! Właściwie codziennie słyszę od nich jakieś nowinki. Nadchodzi szybkie kombi. Artykuł Nowe chińskie kombi jest szybsze niż Audi RS6. Ma jednak znacznie lepszą cenę, bo w tej wersji kosztuje w Chinach 16...
Fasolka szparagowa, ten zielony strączek, jest jednym z ulubionych warzyw Polaków. Cenimy ją za delikatny smak, chrupkość i bogactwo składników odżywczych. Jednak czy na pewno wiemy, jak ją prawidłowo przygotować? Niestety, wiele osób popełnia prosty...
Dacia 1300/1310 to samochód, który przez ponad trzy dekady dominował na rumuńskich drogach, stając się ikoną tamtejszej motoryzacji. Produkowany przez rumuńskie zakłady Dacia, pojazd ten początkowo był licencyjną wersją Renault 12, ale z czasem przes...
Przyszli nabywcy powinni rozważyć wersję Sportline, która właśnie pojawiła się w ofercie. Naszym zdaniem znacznie poprawia wygląd Kodiaqa. Artykuł Skoda Kodiaq w tej wersji może być wyborem numer 1. Mimo, że „pod maską biednie” pochodzi z...
Surówka, jak sama nazwa wskazuje, to potrawa z surowych warzyw. Jest jednak pewien rodzaj tego przysmaku, który występuje w wersji nie tak znowu surowej. Zasmażana kapusta kiszona to nieco zapomniany, ale doskonały dodatek do obiadu.
Choć miłośnicy tej węgierskiej potrawy protestują, słowo „gulasz” spopularyzowało się w Polsce na określenie różnego rodzaju potraw i potrawek. To zachęciło Ewę Wachowicz do eksperymentów. Ich wynikiem jest gulasz rybny.