Jesień nie musi pachnieć tylko dynią. Te placki zdumiewają jesiennym stylem nie mniej niż krem z dyni lub ciasto marchewkowe. Są miękkie, naturalnie słodkie i pełne rozgrzewającego smaku, który idealnie pasuje do chłodnych dni. Ich kolor, zapach i konsystencja wprowadzają przyjemny jesienny klimat,...
Ilość odsłon: 4
źródło: https://pysznosci.pl/s/naukajedzenia-pl/scieram-zamiast-ziemniakow-i-robie-pyszne-placki-najlepsze-na-jesienny-obiad,7215899650152065a
dodano: 2025-11-08 06:39:21
Inne znaleziska:
Zamiast ziemniaków ścieram inne warzywo na placki. Smak podbija grecki ser na wierzchu
pysznosci.pl
Placki z dyni z serem feta to jesienne danie, które łączy w sobie prostotę przygotowania, bogactwo smaku i wyjątkowy aromat sezonowych składników. To propozycja, która idealnie sprawdzi się na śniadanie, lekki obiad albo przekąskę w ciągu dnia, zarów...
pysznosci.pl, 2025-09-13 18:58:10
2025-09-13 18:58:10
Zamiast do surówki, ścieram na gofry. Sprytny sposób na porcję warzyw na kolację
pysznosci.pl
Chcesz wprowadzić więcej warzyw do swojej kolacji, nie rezygnując z przyjemności jedzenia? Gofry z czerwonej kapusty to innowacyjny pomysł na zdrowe i smaczne danie, które zaskoczy twoich domowników.
pysznosci.pl, 2025-08-22 17:13:03
2025-08-22 17:13:03
Import ziemniaków do Polski kosztował ponad 200 mln zł. Skąd Polska importuje najwięcej ziemniaków?
topagrar.pl
Przez pierwsze pół roku 2025 roku, do Polski sprowadzono ziemniaki o wartości łącznie 238,72 mln zł. Z którego kraju Polska importuje najwięcej ziemniaków?
topagrar.pl, 2025-08-31 18:47:06
2025-08-31 18:47:06
Zamiast twarogu, dodaję do ziemniaków inny składnik. Pierogi wychodzą smaczniejsze niż ruskie
pysznosci.pl
Wielu z nas wychowało się na pierogach ruskich – klasyka kuchni domowej, którą kochamy za prostotę i smak. Ale czasem warto coś zmienić. Wystarczy zastąpić twaróg innym składnikiem, żeby odkryć zupełnie nową wersję tego tradycyjnego dania. U mnie wyb...
pysznosci.pl, 2025-07-26 17:04:03
2025-07-26 17:04:03
Zamiast ziemniaków, wrzuć do pierogów inny farsz. Fani kuchni włoskiej będą zachwyceni
pysznosci.pl
Chociaż pierogi są dumą polskiej kuchni, nie oznacza to, że nie możemy czerpać inspiracji z innych państw – zwłaszcza tych, których smaki podbiły cały świat. Do takich z pewnością należy kuchnia włoska.
pysznosci.pl, 2025-10-18 12:26:06
2025-10-18 12:26:06
Zamiast klepać w niedzielę kotlety, robię pyszne roladki. Sosik genialnie podbija smak
pysznosci.pl
Niedzielny obiad to w wielu domach święto. Pachnie rosół, a na drugie obowiązkowo wjeżdżają schabowe. Jednak, zamiast znów klepać kotlety, proponuję coś prostszego i… o wiele smaczniejszego. Te roladki robi się w kilka chwil, a efekt zachwyca – soczy...
pysznosci.pl, 2025-07-20 12:19:02
2025-07-20 12:19:02
Zamiast owsianki, robię ten mus na śniadanie. Jest jak balsam dla zmęczonych jelit
pysznosci.pl
Śniadanie często uznawane jest za najważniejszy posiłek dnia, a jego odpowiednie skomponowanie ma duże znaczenie dla zdrowia i dobrego startu w nowy dzień. Ten mus nie tylko wspiera pracę jelit, ale też jest szybki i łatwy w przygotowaniu.
pysznosci.pl, 2025-09-11 12:31:17
2025-09-11 12:31:17
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
pysznosci.pl
Mimo niezbyt apetycznie brzmiącej nazwy to ciasto okaże się prawdziwym strzałem w dziesiątkę podczas rodzinnego popołudnia - szczególnie jeśli chcesz zobaczyć zdziwione miny bliskich, gdy oznajmisz, że zaraz do kawy podasz... salceson.
pysznosci.pl, 2025-10-18 14:22:05
2025-10-18 14:22:05
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
pysznosci.pl
Wędliny kupowane w plasterkach mają różny skład – z większą bądź mniejszą domieszką konserwantów lub wzmacniaczy smaku. Trudno również o takie, które nie zawierają cukru. Dlatego lepiej zrobić wędlinę w domu z mięsa, które dostarczy potrzebnego białk...
pysznosci.pl, 2025-10-23 15:01:16
2025-10-23 15:01:16
Zamiast zawijać gołąbki robię zapiekankę z przepisu Kuronia. Smak ten sam, a o wiele mniej pracy
pysznosci.pl
Gołąbki to klasyka polskiej kuchni, którą zna niemal każdy. Ale czy zawsze trzeba jeść je w tradycyjnej formie? Jakub Kuroń poddał je pewnej modyfikacji, dzięki której danie zachowuje swój smak, a przygotowanie staje się o wiele wygodniejsze i szybsz...
pysznosci.pl, 2025-11-04 19:00:24
2025-11-04 19:00:24