Burgery z indyka i warzyw w połączeniu z pesto pietruszkowym to zdrowsza odsłona popularnego dania, która łączy lekkość drobiowego mięsa z bogactwem roślinnych dodatków. Mięso z indyka jest delikatne i chude, dzięki czemu dobrze pasuje do codziennego menu osób dbających o sylwetkę i kondycję.
Twarożek z tofu, choć nie wygląda szczególnie, potrafi zaskoczyć smakiem i konsystencją do złudzenia przypominającą klasyczny biały ser. To roślinna alternatywa, którą przygotujesz dosłownie w kilka minut, a efekt naprawdę robi wrażenie.
Jesień tuż-tuż, a w kuchni zaczyna pachnieć świeżymi śliwkami i aromatycznym serem – czas na sernik ze śliwkami bez spodu. Ten prosty przepis z użyciem sera z wiaderka pozwoli ci w kilka chwil przygotować puszyste, wilgotne ciasto, w którym owoce zna...
Prawdopodobnie każdy ma w swojej kuchni cukier puder – jest zazwyczaj używany do słodkich wypieków. Okazuje się, że to właśnie dzięki niemu możesz pozbyć się małych, napastliwych stworzeń. Wystarczy, że połączysz go z kwasem borowym i nakarmisz tym m...
Twoje firanki kiedyś lśniły śnieżną bielą, a dziś wyglądają na poszarzałe i żółtawe? Zamiast wydawać pieniądze na silne wybielacze, zajrzyj do kuchni, a znajdziesz tam wszystko, czego potrzebujesz. Te domowe sposoby na rozjaśnienie tkanin są stosowan...
Jak szybko wyleczyć spierzchnięte usta? Dwoisz się i troisz, by znów były gładkie i nawilżone, a one wciąż pękają i szczypią przy każdym uśmiechu. Nie masz pomysłu, co możesz z tym zrobić? Wystarczy wprowadzić 5 prostych nawyków do codziennej rutyny,...
Czy można rywalizować o to, kto lepiej dokona rozebrania mięsa i apetyczniej ułoży jego kawałki? Okazuje się, że jak najbardziej! Co więcej, w tej rywalizacji wziął udział Polak. Poznajcie Krystiana Dreszlera i nietypowe zawody, w których uczestniczy...
Bakłażan faszerowany mięsem to potrawa, która wygląda niepozornie, ale robi ogromne wrażenie na stole. Jest prosta do przygotowania, dlatego każdy chce poznać przepis.
W południowej Kalifornii, w Stanach Zjednoczonych, myśliwi natknęli się na dziki, których mięśnie i tłuszcz miały intensywnie niebieski kolor. Badania laboratoryjne wskazały na przyczynę tego szokującego znaleziska.
Z niewielu rzeczy Polacy są tak dumni jak z pierogów, a ich różnorodność smaków i składników sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Połączenie dwóch składników i kilku przypraw sprawi, że otrzymujemy aromatyczny obiad dla całej rodziny.