W Polsce trwa akcja „Gęsina na św. Marcina”. A my mamy św. Marcina z Zemborzyc. W dodatku w Gminie Konopnica odbył się po raz trzeci konkurs „Gęsina na św. Marcina”. Mamy dla was konkursowe przepisy, do których dorzucamy dwa sprawdzone dania regionalne. Gę gę i do kuchni.
To w elbląskiej restauracji Szalona Gęś spotyka się wschodnia i europejska kuchnia pełna smaków i aromatów. Zapraszamy do nas, by samemu się o tym przekonać. Zobacz zdjęcia.
Gęś Pipa to już przeszłość. Podczas tegorocznych wakacji na straganach hity są inne. Za co będziemy musieli zapłacić w czasie tych wakacji na spacerze z dziećmi? I skąd bierze się popularność konkretnych produktów, które wylewają się z każdego stoisk...
Dzieciństwo pozbawione rodzicielskiej miłości, zerwane zaręczyny z Alainem Delonem, burzliwe romanse, dwa małżeństwa zakończone rozwodami, samobójstwo byłego męża, tragiczna śmierć ukochanego syna, uzależnienie od leków i alkoholu... W jednym z ostat...
W Polsce zdecydowana większość wszystkich hodowanych gęsi to gęś kołudzka. Pochodzi ona z Zakładu Doświadczalnego Kołuda Wielka w Kujawsko-Pomorskiem. Ma dużą masę ciała. Mięso jest smaczne i bardzo zdrowe. Artykuł Gęś kołudzka z Kołudy Wielkiej na ś...
Pewnie każdy z nas przynajmniej raz zgłodniał podczas intensywnej rozgrywki. Co jednak, jeżeli wizyta w kuchni nie musiałaby oznaczać odchodzenia od komputera? SignalRGB zaprojektowało unikalny system gamingowy. Wyróżnia go fakt, że na obudowę wybran...
Nawet nastolatkowie coraz częściej uważają, że kobietom można płacić mniej, a młodzi Demokraci mówią, że z równouprawnienia jest więcej szkód niż pożytku
Dubaj znów przesuwa granice — tym razem na talerzu. Już we wrześniu otworzy się WOOHOO, restauracja, której szefem kuchni będzie... sztuczna inteligencja. To pierwszy taki przypadek na świecie, gdzie za smak, kompozycję i kreatywność odpowiada nie cz...