Twarogową stolicą Polski są w niedzielę, 1 czerwca Bożejewiczki koło Żnina. Sery białe z przyprawami lub po prostu czysty twaróg z mleka krowiego, owczego czy koziego - każdy znajdzie swój smak na Dniu Twarogu.Co się dzieje 1 czerwca w Serowarni Jasiurkowscy? - Zjechali się lokalni producenci, są de...
W Arizonie trwa debata szeryfów z różnych powiatów odnośnie tego czy i w jakim stopniu realizować politykę migracyjną Donalda Trumpa. Część stróżów prawa odcina się od ogólnokrajowej operacji wydalania migrantów ze Stanów Zjednoczonych twierdząc, że...
Justyna Steczkowska przygotowuje się do występu w finale Eurowizji. Tymczasem Piotr Musiałkowski, jeden z tancerzy, którzy występują z Justyną, opisał nam atmosferę za kulisami konkursu. Okazuje się, że wielu twórców trzyma kciuki za naszą reprezenta...
Żółty ser, wędlina i pomidor to klasyczny zestaw na kanapki. Warto jednak przełamać rutynę. Autor książki "Wielka księga kanapek" udowadnia, że kromka chleba czy bułka mogą zamienić się w kulinarne dzieło sztuki, a nawet... deser. Nie wierzycie? A wi...
"Jestem ze swoim chłopakiem od około roku i przez cały ten czas czułam się bardzo chora i zmęczona. Zauważył to i od razu pomyślał że jestem w ciąży. Ja natomiast w to nie wierzyłam" - zwierza się nastolatka. Takich przypadków jest znacznie więcej, a...
Niemieckie służby celne skonfiskowały około 250 kilogramów zepsutego sera w bułgarskim autokarze podczas kontroli na autostradzie A 17 Praga-Drezno - poinformowała w sobotę agencja dpa.
Ten ser jest szkodliwy dla organizmu, nielegalny, a przy tym, delikatnie mówiąc, mało apetyczny. Nic więc dziwnego, że gdzieś na świecie znajdują się smakosze tego specjału. Oto casu marzu – sardyński przysmak z żywymi larwami.
Ser jest doskonałym uzupełnieniem wielu potraw, podkręcając ich smak, a także dostarczając cennego wapnia do naszej diety. Należy jednak pamiętać, że na niektóre tego typu produkty powinny pojawiać się na naszych stołach jedynie sporadycznie.
Ser często gości na naszym stole. Jadamy go z chlebem i dodajemy do wielu potraw. Jednak czasem warto zrezygnować z jedzenia tego produktu. Szczególnie jeśli jest to najgorszy rodzaj sera. Podpowiadamy, jaki ser należy omijać szerokim łukiem.