W sercu Krakowa, w miejscu, gdzie tradycja łączy się z nowoczesnością, znajduje się Kuryer Restaurant – lokal, który nie tylko celebruje smaki dawnego Krakowa, ale też potrafi zaskakiwać świeżym spojrzeniem na kuchnię regionalną. W ramach festiwalu fine diningowego rozmawiamy z szefem kuchni Dariusz...
Śniadanie często uznawane jest za najważniejszy posiłek dnia, a jego odpowiednie skomponowanie ma duże znaczenie dla zdrowia i dobrego startu w nowy dzień. Ten mus nie tylko wspiera pracę jelit, ale też jest szybki i łatwy w przygotowaniu.
Samsung opublikował poprawkę bezpieczeństwa dla poważnej luki w Androidzie, która była już aktywnie wykorzystywana przez cyberprzestępców. Problem dotyczy kilku wersji systemu i stwarzał realne zagrożenie przejęcia kontroli nad urządzeniem. Krytyczna...
„Ja wielu rzeczy nie wiem” We wtorek dziennikarka Magdalena Pernet zadała w „Poranku politycznym” TVP Info pytanie o różnicę między okresem a owulacją. Brak odpowiedzi gości programu, w tym posła PiS Andrzeja Kosztowniaka, wywołał duże po...
58 priorytetów zgłoszonych przez poszczególnych ministrów i zgrupowanych w czterech obszarach – zaprezentował w piątek minister ds. nadzoru nad wdrażaniem polityki rządu Maciej Berek. Dotyczą one bezpieczeństwa, konkurencyjnej i innowacyjnej go...
Wielokrotnie informowaliśmy, że frankowicze z Wrocławia nie mają lekko: tamtejsi sędziowie orzekający w sprawach cywilnych mają dość specyficzne podejście do załatwiania sporów o symbolu 049 cf. Wrocław jest miastem, które kojarzy się kredytobiorcom...
Aromatyczna zupa gulaszowa to danie, które kochają nie tylko dorośli, nie pogardzą nią też dzieci. Podawana z dodatkiem własnoręcznie upieczonego chleba smakuje lepiej niż schabowy. Jak ją zrobić? Podajemy prosty przepis.
Zupy to prawdziwe kulinarne skarby, które warto mieć na stałe w menu. Wersja kremowa z kurek to prawdziwa perełka, która zachwyci każdego, kto jej spróbuje. To doskonały sposób na sezonowe grzyby i coś, co łatwo przygotujesz w domu.
Zupa ogórkowa to danie, które znają wszyscy. Choć receptura jest podobna, to każdy przygotowuje ją na swój sposób, co ma przełożenie na finalny smak. Jak zrobić ogórkową, aby była idealnie kwaśna, a jednocześnie delikatna w smaku? Podpowiadamy.