wMeritum.pl W branży gastronomicznej nie ma miejsca na kompromisy – codzienna praca w restauracji, hotelu czy barze wymaga sprzętu, który sprosta intensywnemu użytkowaniu. Sztućce do codziennego użytku muszą łączyć w sobie trwałość, estetykę i funkcjonalność, a jednocześnie pozostawać korzystne ceno...
Sztućce są ważnym elementem codziennego użytku. Bez nich nakrycie stołu byłoby niekompletne. Wszystkie rodzaje łyżeczek, widelców czy noży mogą stopniowo matowieć, a dodatkowo pokryje je osad i rdza. Poznaj świetny domowy patent na odnowienie komplet...
Islandczycy mają dość świadome podejście do ekologii, co wynika zarówno z unikalnego położenia na mapie świata Islandii, jak i ich... Artykuł Czy Islandia jest eko? Fakty o ekologii z codziennego życia na wyspie. pochodzi z serwisu Nasza Islandia.
Początek lipca to czas, kiedy Gdynia zapełnia się festiwalowiczami, a mieszkańcy Trójmiasta borykać się muszą z korkami. Wszystko przez odbywający się od 18 lat Open'er. Jednak nie wszyscy przyjechali tam, by się tylko bawić. Dla niektórych to świetn...
Magda Gessler to niekwestionowana diwa polskiej sceny gastronomicznej. Od 14 lat przeprowadza rewolucje w restauracjach, ocenia kucharzy amatorów, a na swoim instagramowym profilu dzieli się kulisami życia prywatnego. Można ją kochać, można za nią ni...
8 marca świętujemy Międzynarodowy Dzień Kobiet. Z tej okazji nasza redakcja podjęła próbę opisania kobiecej strony polskiej gastronomii. Ta nadal jest zmaskulinizowana, choć od czasu do czasu pojawiają się wielkie nazwiska kobiece, które walczą o zap...
W zeszłym tygodniu w Lublinie odbyły się „Targi Smaku i Inspiracji” zorganizowane przez firmę Bidfood. Wydarzenie przyciągnęło ponad 600 gości. Targi obfitowały w stoiska, na których eksperci dzielili się wiedzą z kluczowych dla gastronomii obszarów....
Trudne czasy, ale walczymy, rok gorszy niż poprzedni, ale nadal zysk, jest trudniej, ale dajemy radę – polscy restauratorzy tak komentują rzeczywistość biznesową AD 2025. Są odważni i bezkompromisowi. Udowodnili to podczas konferencji MADE FOR Restau...
„Francja ogłosiła się najlepszą gastronomią na świecie i wierzy, że musi utrzymać swoją pozycję, bez względu na koszty” – ocenia Nora Bouazzouni i dodaje, że za tym mitem rozgrywają się dramaty pracowników, którzy stali się niewidzialni.