Trudne czasy, ale walczymy, rok gorszy niż poprzedni, ale nadal zysk, jest trudniej, ale dajemy radę – polscy restauratorzy tak komentują rzeczywistość biznesową AD 2025. Są odważni i bezkompromisowi. Udowodnili to podczas konferencji MADE FOR Restaurant, edycja Fast Growing – Cross The Borders, któ...
Początek lipca to czas, kiedy Gdynia zapełnia się festiwalowiczami, a mieszkańcy Trójmiasta borykać się muszą z korkami. Wszystko przez odbywający się od 18 lat Open'er. Jednak nie wszyscy przyjechali tam, by się tylko bawić. Dla niektórych to świetn...
Magda Gessler to niekwestionowana diwa polskiej sceny gastronomicznej. Od 14 lat przeprowadza rewolucje w restauracjach, ocenia kucharzy amatorów, a na swoim instagramowym profilu dzieli się kulisami życia prywatnego. Można ją kochać, można za nią ni...
Według badania EY – AI Pulse – podczas gdy jeszcze 3 lata temu niecała połowa firm przeznaczała mniej niż 5% budżetu na inwestycje w sztuczną inteligencje, tak obecnie nawet 88% organizacji przekroczyło ten poziom. Jak się okazuje, wzrost...
Minister aktywów państwowych Jakub Jaworowski czeka na propozycje zarządu Orlenu dotyczące rozwiązania problemu inwestycji w kompleks Olefiny III. Zapowiada, że przy ich rozpatrywaniu będzie się kierował myśleniem biznesowym.
– Stellantis Pro One, która zajmuje pozycję lidera rynku w UE30 i odnotowuje znaczący wzrost sprzedaży na rynku niemieckim, bierze udział w najważniejszych europejskich targach pojazdów użytkowych i przemysłowych. – Na stoisku można podzi...
Od dziś do 19. stycznia Stellantis Pro One będzie jednym z głównych uczestników 101. edycji Salonu Samochodowego w Brukseli, który powraca po roku przerwy. Lider europejskiego rynku z udziałem w rynku wynoszącym niemal 30%, Stellantis Pro One, może p...
Meghan Markle już wiele lat temu porzuciła karierę aktorki na rzecz rozwijania swoich własnych biznesów. W ubiegłym roku 43-letnia żona księcia Harry’ego uruchomiła lifestyle’owa markę, której nazwa do niedawna brzmiała American Riviera Orchard.
8 marca świętujemy Międzynarodowy Dzień Kobiet. Z tej okazji nasza redakcja podjęła próbę opisania kobiecej strony polskiej gastronomii. Ta nadal jest zmaskulinizowana, choć od czasu do czasu pojawiają się wielkie nazwiska kobiece, które walczą o zap...
W zeszłym tygodniu w Lublinie odbyły się „Targi Smaku i Inspiracji” zorganizowane przez firmę Bidfood. Wydarzenie przyciągnęło ponad 600 gości. Targi obfitowały w stoiska, na których eksperci dzielili się wiedzą z kluczowych dla gastronomii obszarów....