Klasyczny dewolaj przeszedł w naszej kuchni małą metamorfozę, która jeszcze bardziej podkręciła jego walory smakowe. Zamiast masła znajdziesz w nim połączenie ogórka konserwowego i żółtego sera. Efekt zachwyca od pierwszego kęsa. Nie wierzysz? Obejrzyj nasze wideo z dokładną instrukcją. Listę składn...
Gdy w 1897 roku w Amsterdamie sprzedano tę niezwykle ekspresyjną rzeźbę płaczącego chłopca, jej autorstwo przypisywano Michałowi Aniołowi. Już wówczas taka atrybucja musiała budzić poważne wątpliwości - dzieło sprzedano za 320 guldenów. Była to wówcz...
"Dracula: Historia nieznana" to opowieść o młodym księciu, który chcąc uratować rodzinę i poddanych, poświęca swoją duszę i zostaje legendarnym Drakulą. Co ciekawe, w tej widowiskowej produkcji oglądamy polskiego aktora. Zostanie dzisiaj w nocy wyemi...
Czy zdarza Ci się szukać miejsca, gdzie tradycyjne smaki łączą się z nowoczesną fantazją kucharza? Zastanawiasz się, czy istnieje restauracja, która jednocześnie zaspokoi Twój apetyt i dostarczy niezapomnianych wrażeń? W restauracji Na Skrajnej znajd...
Audi jeszcze nigdy nie grało w Chinach tak ofensywnie. Po latach opierania się na klasycznych modelach i konserwatywnej strategii, marka wykonała zwrot o 180 stopni: stworzyła osobny brand na rynek Państwa Środka, z własną identyfikacją, własną styli...
Jesień to czas, kiedy myszy można dużo częściej spotkać w otoczeniu ludzkich siedzib. Od września aż do samej zimy pragną dostać się do środka budynku i tam znaleźć cichy kąt. Mysia inwazja najbardziej zagraża domostwom usytuowanym nieopodal lasów i...
Te ciastka z czekoladą i masłem orzechowym to słodka pokusa, której naprawdę trudno się oprzeć. Kilka prostych składników i chwila w kuchni wystarczą, by powstał deser o intensywnym, czekoladowo-orzechowym smaku, który kusi już samym zapachem i nie d...
Marta Nawrocka nagle pojawiła się w przestrzeni publicznej i medialnej, wywołując nie lada zainteresowanie swoją osobą. Dotychczas skromna matka i urzędniczka stała się najpopularniejszą kobietą w kraju. Mimo że tak wiele osób uwielbia nową Pierwszą...
Jak obniżyć rachunki za prąd? Zacznij od piekarnika. To jeden z podstawowych sprzętów kuchni, używany niemal codziennie. Okazuje się, że można piec w nim oszczędniej. Domowy budżet odetchnie, a jednocześnie przyrządzane w urządzeniu potrawy będą zdro...
Schabowy w każdą niedzielę może się znudzić. Jednak czasem wystarczy małe urozmaicenie, aby ulubiony kotlet odzyskał dawny wigor. Inspirację na zmianę znalazłam w jednej z zakopiańskich restauracji.
Masz w domu dynię, ale nie wiesz, co z nią zrobić? Wykorzystaj ją do przygotowania kremowej pasty z dodatkiem fety. Smarowidło w takim wydaniu można jeść prosto z miseczki. Takie jest dobre.