Kiedy ogródek obfituje w pyszne warzywa, aż żal nie skorzystać z tych dobrodziejstw. Pyszne pomidory sprawdzą się nie tylko w sałatce czy na kanapce, ale również w wersji faszerowanej. To prosty przepis na pyszny obiad, który przygotujesz w mgnieniu oka.
Skoro w ogórkach małosolnych zakochaliśmy się bez pamięci, dlaczego by nie iść za ciosem? Tomasz Strzelczyk nie bierze jeńców i proponuje "istną petardinę". Co powiecie na pomidory małosolne?
Karol Okrasa pokazał swoją wersję purée ziemniaczanego. Choć jest ono jedną z najbardziej znanych postaci jednego z najbardziej znanych warzyw, przygotował je nieco inaczej. W tym wydaniu zwykłe purée staje się dziełem sztuki.
Pieczone, soczyste, doskonale smaczne i kompletnie... bezmięsne. Faszerowane bakłażany z tego przepisu mogą stanowić ciekawą przekąskę na wieczór z przyjaciółmi lub pełnoprawny obiad, który z całą pewnością posmakuje również twojej rodzinie. U mnie s...
Ten przepis polubi wielu smakoszy. Wszystko dlatego, że cukinia faszerowana mięsem mielonym smakuje wyśmienicie. Taka zapiekanka jest nie tylko prosta w przygotowaniu, ale też pożywna i pyszna.
Czy jest coś lepszego, niż kawałek słodkiego, obłędnie czekoladowego brownie? To jedno z najpopularniejszych ciast na świecie. Jest pyszne i... niezwykle kaloryczne. Istnieje sposób, aby nieco je "odchudzić". Wystarczy, że dodasz do niego trochę sezo...
Czy słyszeliście o brokule gałązkowym, znanym również jako brokuł szparagowy lub bimi? To zdrowa i smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty, coraz częściej spotykana na naszych stołach. Jego delikatny smak i zielony kolor przypominają szparagi...
Ceny papryk w ciągu kilku dni spadły o 50 proc., a "sytuacja wymknęła się spod kontroli" — zwracają uwagę producenci, którzy wysłali pismo do premiera ze swoimi postulatami.
Kotlety smażone to jedno z naszych ulubionych dań, ale to przecież niejedyny sposób na schab. Zwłaszcza latem warto go przygotowywać w warzywnych sosach. Będzie smacznie i lekko, a także kolorowo. Do tego przepisu możesz wykorzystać każdą paprykę.
Jasne, warzywa w occie mają swój nieodparty urok i cechują się niezwykłym smakiem. Ale jest na świecie tyle sposobów na przyrządzenie przetworów, że warto sięgać po różne przepisy. Wystarczą trzy składniki, więc warto przygotować choćby jeden słoik t...
Wrzesień to czas, gdy papryka dojrzewa na krzaczkach i nabiera The post Faszerowane miseczki z papryki. Ten farsz to poezja smaku appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.