Warzywa do rosołu wydają się banalnym wyborem: ot, wrzucasz kilka do garnka i gotujesz. Ale właśnie wtedy najłatwiej o błąd. Niektóre z nich potrafią rozwalić cały smak, kolor i zapach tej klasycznej zupy.
Kurczak to jedno z najchętniej wybieranych mięs nie tylko do przygotowania dania głównego, ale również przy gotowaniu rosołu. Nie każda część nadaje się jednak do stworzenia pysznego i aromatycznego wywaru.
Ogórki kiszone to przysmak wielu Polaków. Niestety, nawet drobne błędy podczas kiszenia mogą zepsuć smak i konsystencję tych pysznych warzyw. Jak zatem uniknąć niesmacznych i sflaczałych ogórków? Ważny jest między innymi wybór soli. Podpowiadamy, jak...
Niedługo ruszy sezon na gorące herbaty. Chętnie dodajemy do nich zdrowy i pyszny produkt. Niestety w połączeniu z wysoką temperaturą, traci on swoje cenne właściwości. Podpowiadamy, kiedy najlepiej dodać go do herbaty, by wyszło nam to na zdrowie.
Najczęściej na rosół kupujemy kurczaka. Warto wiedzieć, że nawet długie gotowanie tego mięsa nie eliminuje wszystkich zagrożeń związanych z bakteriami i pasożytami. Podpowiadam, które części kurczaka mogą być niebezpieczne dla zdrowia.
Rosół to różnorodna zupa, pełna smaku i wartości odżywczych. Gdyby The post Już nigdy nie ugotujesz rosołu bez tego. Zmienia smak o 180° appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Rosół, to niekwestionowany król polskich kuchni. Jego głęboki smak i aromat to efekt połączenia starannie wyselekcjonowanych składników i odpowiednich przypraw. Choć wielu z nas dodaje do rosołu jedynie sól i pieprz, istnieje wiele innych sposobów na...
Zbieranie szumowin z rosołu niektórym wydaje się oczywistą koniecznością. Ci ze zdziwieniem odkrywają więc, że nie wszyscy to robią. Jaka jest różnica między odszumionym a nieodszumionym rosołem i czy warto się dla niej poświęcać?
Co zrobić z mięsa z rosołu? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które nie chcą marnować jedzenia. Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, że z kurczaka można przygotować pyszne smarowidło. Wystarczy mieć pod ręką kilka składników i maszynkę do mie...
Czy orzechy włoskie naprawdę mogą być kluczem do zdrowia mózgu i ogólnego samopoczucia? Te niewielkie przysmaki mogą skrywać więcej korzyści niż się można spodziewać. Orzechy włoskie to nie tylko smaczny dodatek do diety, ale też potężne źródło skład...
Kostki rosołowe to produkt dość problematyczny. Kiedy powstały, rozwiązały wiele naszych problemów. Jednak kiedy na dobre zadomowiły się w naszej kuchni, nie wychodzi to nam na zdrowie i warto poszukać naturalnych alternatyw.