Ciepłe knedle z aromatycznymi śliwkami i aromatem cynamonu to jedno z najsmaczniejszych wspomnień z letnich obiadów. I dlatego lubię wracać do tego przepisu. Choć knedle wymagają trochę pracy, to warto je zrobić w sezonie na śliwki choć raz. A te owoce już pojawiają się na straganach.
Na ryneczkach zatrzęsienie śliwek jest takie, że szkoda ograniczać się tylko do ciast i knedli. Poznaj przepis i przygotuj z nich pierogi na słodko. Danie jest obłędnie dobre i co najważniejsze niezwykle smaczne. Wypróbuj sposób, a będziesz przyrządz...
Chcesz przenieść się w czasie i poczuć smak dzieciństwa? Knedle ze śliwkami według przepisu siostry Anastazji to kulinarna podróż, która zachwyci każdego miłośnika tradycyjnych polskich smaków. Ten prosty, a zarazem niezwykle aromatyczny deser to dos...
Sezon na wesela trwa w najlepsze. W tym roku prawdziwym hitem okazał się gulasz. Nam udało się, zdobyć przepis na to danie od weselnej kucharki. Poznaj go i zrób na obiad. Rodzina będzie zachwycona, bo gulasz jeszcze nigdy nie był tak smaczny.
Sernik na zimno sprawdzi się świetnie na letni deser. Poznaj niezwykle łatwy przepis i zaskocz swoich domowników. Ciasto zasmakuje im tak bardzo, że lepiej od razu zrób 2 blaszki. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka.
Ślinka cieknie na sam widok tego delikatnego kremu. Pistacje i pistacjowe różności zdobywają coraz większą popularność i rozpieszczają podniebienia jak mało co innego. Jednak zamiast kupować, pistacjowy krem z białą czekoladą zrobisz samodzielnie w d...
Uwielbiamy dania jednogarnkowe za to, że w zasadzie robią się same. Gulasze, które przyrządzamy według wielu wariacji, to nieodłączny element naszego (ale nie tylko) stołu. Nasi sąsiedzi od dawna szykują Pichelsteiner, czyli gulasz z kilku gatunków m...
Co przygotować na letni obiad? Knedle ze śliwkami z przepisu siostry Anastazji to najlepsza propozycja. Trafiły w gusta Polaków, więc poznaj go i ty. Taki obiad na pewno spodoba się domownikom. Przygotowanie jest łatwe i niezbyt czasochłonne i aż się...
Ten przepis wsadza kij w mrowisko. Są tacy, którzy rozdzierać będą szata, bo oto kala się świętą polszczyznę używając słów opisujących mięso do bezmięsnych potraw. Ale w czym zmienia to fakt, że stek z kalafiora jest po prostu pyszny?
Zwykle pasztet jest tłusty i ciężkostrawny. Jednak babcia robi go z wyjątkowego produktu. Wychodzi pyszny, delikatny i lekki. Polecam każdemu tę sprawdzoną recepturę na pasztet z cukinii.
Nowa ustawa kłóci się z ustawą zasadniczą? Okazuje się, że nie tylko kierowcom nie podoba się przepis dotyczący konfiskaty samochodów. Prawnicy domagają się odpowiedzi, ustawa czeka na nowelizację, a Donald Tusk… nie wie. Tymczasem policja rekwiruje...