Na ryneczkach zatrzęsienie śliwek jest takie, że szkoda ograniczać się tylko do ciast i knedli. Poznaj przepis i przygotuj z nich pierogi na słodko. Danie jest obłędnie dobre i co najważniejsze niezwykle smaczne. Wypróbuj sposób, a będziesz przyrządzać te pierogi nieraz.
Makaron z truskawkami czy naleśniki to klasyczne dania na obiad na słodko. Nie każdy wie, że na taki obiad można przygotować także austriackie knedle, niekoniecznie ze śliwkami. Danie skradnie serca wszystkich łasuchów. Czytaj dalej, a dowiesz się, j...
Jakie mięso jest najlepsze na rosół? Większość osób robi go na udkach bądź skrzydełkach z dodatkiem wołowiny z kością. Ja jednak stawiam na przepis, który gwarantuje bajecznie tani rosół o wyjątkowych zdrowotnych właściwościach. Domyślasz się już, o...
Chcesz przenieść się w czasie i poczuć smak dzieciństwa? Knedle ze śliwkami według przepisu siostry Anastazji to kulinarna podróż, która zachwyci każdego miłośnika tradycyjnych polskich smaków. Ten prosty, a zarazem niezwykle aromatyczny deser to dos...
Tomasz Strzelczyk zaproponował swój sposób na mączne danie z ugotowanych ziemniaków. To pyzy bez nadzienia. Są świetnym zamiennikiem klusek, które przeważnie przygotowujemy z podobnych składników.
Fasolka szparagowa najlepiej smakuje latem. Zwykle podajemy ją na gorąco polaną masełkiem i bułką tartą. Jednak warto przyrządzić sałatkę z fasolki szparagowej na zimno. W takim wydaniu zachwyci wszystkich.
Chodzi ci po głowie smaczne i pożywne danie? Przygotuj chłopski garnek, w którym nie zabraknie mięsa i warzyw. Przy tym obiedzie jednogarnkowym nawet leczo i gulasz wypadają blado. Przekonaj się sama, jak prosty i pyszny jest ten przepis.
Jak co roku organizacja EISA zrzeszająca ekspertów z branży fotograficznej i tej związanej z urządzeniami mobilnymi wskazała najlepsze produkty w sezonie 2024/2025. Reprezentują najlepiej cechy kluczowe dla pr...
Łatwo wpaść w samouwielbienie po przygotowaniu, a może nawet wykreowaniu, tak nietuzinkowego ciasta bez pieczenia jak to. Wystarczy garść ulubionych owoców, odrobina wyobraźni i kilka wolnych chwil.
Kto nie odliczał czasu do wyjęcia ciasta z piekarnika? A potem rozczarowanie, bo babcia nie pozwalała go od razu kroić. Szczególnie restrykcyjna była w przypadku drożdżowego. "Nie jedz ciepłego, bo będzie cię bolał brzuch" - znacie to? Przekonajcie s...
Ulubione ciasto Polaków zajęło pierwsze miejsce według międzynarodowego rankingu Taste Atlas. Jego smak docenili krytycy na całym świecie. Dowiedz się, o jaki słodki wypiek chodzi, a będziesz zaskoczona.