Jeśli brak Ci pomysłu na obiad, to może przygotujesz kluski z serem białym? Dawniej to danie bardzo często gościło na stołach, dziś odeszło nieco w zapomnienie, a szkoda. Przygotowuje się je bardzo szybko, a ponadto jest to smak, którego się nie zapomina. Raz wypróbowane, znajduje stałą pozycję w me...
Kluski śląskie to tradycyjne danie, które wielu kojarzy z domowym jedzeniem. Choć ich przygotowanie wydaje się proste, czasem zdarza się, że kluski wychodzą twarde lub rozpadają się podczas gotowania. Istnieje jednak prosty sposób na to, aby kluski ś...
Pod stoiskami z węgierskimi langoszami na jarmarkach świątecznych i imprezach plenerowych ustawiają się zawsze ogromne kolejki. Polacy pokochali smażone na głębokim oleju drożdżowe placki z dodatkami. Nie musisz jednak czekać do urlopu, aby przypomni...
Prosty i pomysłowy sposób na danie z mięsem mielonym. Jego przygotowanie wymaga chwili czasu, bo trzeba mięso odłożyć do piekarnika. Jednak dzięki temu można przygotować je z wyprzedzeniem, a następnie mieć już gotowy szybki obiad.
Znudziła ci się pizza? Zrób chleb z serem według tego przepisu, a nie zawiedziesz się. Jest wiele razy lepszy niż włoski placek. Jego przygotowanie jest łatwe i błyskawiczne.
Dobry obiad, który nasyci na długie godziny, wcale nie musi być skomplikowany z długą listą składników. Osobiście najbardziej cenię sobie proste i szybkie przepisy. Dzięki nim nie tylko mam przyjemność z gotowania, ale również z jedzenia. Nie nawącha...
Kluski śląskie są tak proste w przygotowaniu, że nie ma zbyt wiele niuansów ani wariantów przepisów. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach, które sprawią, że trudno będzie coś zepsuć.
Kluski są smacznym dodatkiem do dań obiadowych. Można jeść je też samodzielnie. Wypróbuj przepis na kluski, w którym nie znajdziesz ziemniaków za to inny, smaczny produkt. Takie danie zjesz z prawdziwym apetytem.
Charakterystyczne dla Podhala placki ziemniaczane z bryndzą to niedoceniany przysmak. Są pieczone na blasze, stanowią więc lżejszą alternatywę dla smażonych placków. A dzięki dodatkowi sera są też bogatsze w białko.
Tomasz Strzelczyk zaproponował swój sposób na mączne danie z ugotowanych ziemniaków. To pyzy bez nadzienia. Są świetnym zamiennikiem klusek, które przeważnie przygotowujemy z podobnych składników.