Kluski śląskie są tak proste w przygotowaniu, że nie ma zbyt wiele niuansów ani wariantów przepisów. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach, które sprawią, że trudno będzie coś zepsuć.
Tomasz Strzelczyk zaproponował swój sposób na mączne danie z ugotowanych ziemniaków. To pyzy bez nadzienia. Są świetnym zamiennikiem klusek, które przeważnie przygotowujemy z podobnych składników.
Kluski są smacznym dodatkiem do dań obiadowych. Można jeść je też samodzielnie. Wypróbuj przepis na kluski, w którym nie znajdziesz ziemniaków za to inny, smaczny produkt. Takie danie zjesz z prawdziwym apetytem.
Charakterystyczne dla Podhala placki ziemniaczane z bryndzą to niedoceniany przysmak. Są pieczone na blasze, stanowią więc lżejszą alternatywę dla smażonych placków. A dzięki dodatkowi sera są też bogatsze w białko.
Masz ochotę na pyszny i tani obiad? Zrób proste kluski ziemniaczane. Prażuchy wyjdą, że palce lizać i szybko znikną z talerzy. Smakują obłędnie z okrasą i nie tylko.
Z przepisami takimi jak ten warto od razu nagotować za dużo ziemniaków. Nie ma sposobu, żeby zmarnowały się w polskiej lodówce ugotowane kartofle. Mamy przecież przepisy na doskonałe kluski, które uratują każdą nadmiarową sztukę ziemniaka.
Idealne placki ziemniaczane to przede wszystkim chrupiące placki ziemniaczane. Jeśli do tej pory nie wychodziły ci tak, jak byś chciał, spieszeymy z pomocą. Aby osiągnąć taki efekt, należy pamiętać o kilku kluczowych elementach oraz zastosować jeden...
Klasyczne naleśniki nie mają sobie równych, jednak nawet najlepsze danie może się znudzić. W takiej sytuacji warto albo sobie od danej potrawy odpocząć, albo coś w niej zmienić. Ja postanowiłem zastosować drugą poradę.Wydawać by się mogło, że naleśni...
Naleśniki to jedno z ulubionych dań zarówno tych mniejszych, jak i większych miłośników pyszności. Chociaż przepis jest bardzo prosty, to kilka niuansów decyduje o efekcie końcowym. Zamiast mleka wybierz inny napojów i odkryj naleśniki na nowo.
Przepis na kotlety mielone jest prosty, a ich przygotowanie też nie powinno nikomu sprawić problemów. Jednak nie zawsze wychodzą pulchne, soczyste i aromatyczne. Dlaczego tak jest? Wszystko zależy od jednej prostej zasady, o której często się zapomin...