Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie, a to oznacza, że niedługo zaczniemy myśleć także o świątecznym menu. W polskich domach w tym okresie zawsze króluje ryba. Sekret odpowiedniego przyrządzenia polega na tym, by była delikatna w środku, a chrupiąca na zewnątrz. No i tu zaczyna się problem, p...
Ilość odsłon: 4
źródło: https://www.ofeminin.pl/kuchnia/jak-usmazyc-rybe-zeby-sie-nie-rozpadla-wsyp-odrobine-na-goraca-patelnie/kq7vrtp
dodano: 2025-12-04 10:40:07
Inne znaleziska:
Magda Gessler wie, jak pozbyć się ości z karpia.
fakt.pl
Jak przygotować karpia na Wigilię? Najlepiej wie to Magda Gessler, która od lat namawia Polaków do odkrywania kulinarnych tradycji. Restauratorka, znana z przywiązania do jakości i dbałości o detale, również w przypadku wigilijnego karpia stawia na s...
fakt.pl, 2025-11-27 19:23:05
2025-11-27 19:23:05
Nie mówi, ale słyszy jak my. Odkryto rybę z ludzkim aparatem słuchowym
interia.pl
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Berkeley badający skamieliny sprzed 67 mln lat nie mogli wyjść ze zdziwienia. Otóż kiedy niektóre ryby morskie przystosowały się do życia w słodkiej wodzie, wiele z nich nabyło także bardziej rozwinięty zmys...
interia.pl, 2025-11-22 11:18:07
2025-11-22 11:18:07
Podaj tę rybę zamiast karpia, a bliscy się w niej zakochają. Pyszna, bez posmaku mułu
shareinfo.pl
Znalezienie zamiennika dla karpia wcale nie jest trudne. W Polsce ta ryba jest liderem, jeśli chodzi o wigilijny stół. Osoby szukające bogatszych doznań kulinarnych mogą na świątecznym stole postawić coś innego niż karp. Serca twojej rodziny z pewnoś...
shareinfo.pl, 2025-11-23 17:10:15
2025-11-23 17:10:15
Jak odpalić zimą auto, żeby nie niszczyć silnika? Jest sposób, żeby uniknąć tego błędu
natemat.pl
Ci, którzy mają auta i parkują je zimą pod chmurką zdecydowanie znają ten ból: wychodzicie z domu, odpalacie silnik, wrzucacie luz, kilka depnięć na gaz i zabieracie się za skrobanie oraz usuwanie śniegu. No to kardynalny błąd! Nie tylko można przytu...
natemat.pl, 2025-11-26 07:21:14
2025-11-26 07:21:14
Ruchanki z pomuchlem proponuje na śniadanie Lokal na Rybę
raportrestauratora.pl
Lokal na Rybę, restauracja specjalizująca się w rybach i owocach morza, wprowadził ofertę śniadaniową. Czy polski konsument gotowy jest na takie śniadanie? Szef kuchni, Bartosz Lisek proponuje m.in. ruchanki z pomuchlem, czyli kaszubskie racuchy z ci...
raportrestauratora.pl, 2025-07-22 12:07:09
2025-07-22 12:07:09
Tak idealnie usmażysz rybę. Będzie soczysta w środku, ale z chrupiącą skórką
pysznosci.pl
To niby takie proste, ale w praktyce wiele osób rezygnuje ze smażenia ryby, która po raz kolejny rozpada się na patelni. Przyczyn może być wiele – nieodpowiednia temperatura tłuszczu, zbyt mokra ryba, za szybkie obracanie na drugą stronę. Dlatego prz...
pysznosci.pl, 2025-07-22 16:29:02
2025-07-22 16:29:02
Czesi pokazali cennik na Mazurach. Tyle zapłacisz tam za rybę.
gazeta.pl
Czy w Polsce jest drogo? Temat ten wzięli pod lupę czescy turyści, którzy coraz chętniej i częściej odwiedzają nasz kraj. Na cel obierają głównie morze, choć nie tylko. Niedawno w sieci pojawiło się zdjęcie menu z mazurskiej restauracji. "Trochę droż...
gazeta.pl, 2025-08-20 17:26:02
2025-08-20 17:26:02
Polacy masowo jedzą tę rybę, a kolejne państwa jej zakazują. Może być zagrożeniem dla zdrowia
biznesinfo.pl
Ryby zyskują na znaczeniu w diecie Polaków, głównie dzięki temu, że dostarczają białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Szczególną popularnością cieszy się jeden gatunek, który nasi rodacy jedzą w ogromnych ilościach, wierząc w jego korzystny wpływ na...
biznesinfo.pl, 2025-08-25 17:32:09
2025-08-25 17:32:09
Widzi przez oczy w czole. Badacze widzieli tę rybę tylko dziewięć razy
tech.wp.pl
Ta rzadka i specyficzna ryba wyróżnia się swoimi oczami - dwoma zielonymi kulami, patrzącymi w górę, schowanymi za przeźroczystą błoną znajdującą się na czole zwierzęcia. Do tej pory badacze natknęli się na nią tylko dziewięć razy w naturalnym środow...
tech.wp.pl, 2025-08-30 20:41:06
2025-08-30 20:41:06
Do 12 września możesz zgłosić swój udział w konkursie Czas na rybę!
raportrestauratora.pl
Znany jest skład jury konkursu Czas na rybę! W gronie jurorów znaleźli się m.in. reprezentanci wszystkich czterech wiodących stowarzyszeń gastronomicznych, które objęły wydarzenie patronatem merytorycznym: Euro-Toques Polska, Klub Szefów Kuchni, Ogól...
raportrestauratora.pl, 2025-09-08 22:29:14
2025-09-08 22:29:14