Ryby zyskują na znaczeniu w diecie Polaków, głównie dzięki temu, że dostarczają białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Szczególną popularnością cieszy się jeden gatunek, który nasi rodacy jedzą w ogromnych ilościach, wierząc w jego korzystny wpływ na zdrowie. Tymczasem w wielu krajach jego sprzedaż j...
źródło: https://www.biznesinfo.pl/polacy-masowo-jedza-te-rybe-a-kolejne-panstwa-jej-zakazuja-moze-byc-zagrozeniem-dla-zdrowia-jb-wac-250825
dodano: 2025-08-25 17:32:09
Inne znaleziska:
Ceny wołowiny szaleją. Będzie towarem deficytowym? Polacy jedzą coraz więcej
interia.pl
Czy wołowina wkrótce stanie się mięsem deficytowym? Pogłowie bydła spada na całym świecie, a ceny idą w górę. Polacy zaczynają odczuwać to w swoim kieszeniach, bo od pewnego czasu nie jesteśmy tylko miłośnikami schabowych - wołowiny jemy coraz więcej...
interia.pl, 2025-07-21 05:56:03
2025-07-21 05:56:03
Polacy prawie jej nie jedzą, a to błąd.
kobieta.onet.pl
Sardynki w puszce to produkt, który zyskuje coraz większe uznanie wśród dietetyków na całym świecie. Choć w Polsce wciąż nie cieszą się dużą popularnością, eksperci podkreślają ich wyjątkowe wartości odżywcze i zalecają włączenie ich do codziennej di...
kobieta.onet.pl, 2025-09-23 05:46:23
2025-09-23 05:46:23
Tak Polacy
g.pl
16 października każdego roku obchodzony jest Światowy Dzień Chleba. Z tej okazji warto przybliżyć niektóre dane związane z tym właśnie produktem oraz pieczywem w ogólnym ujęciu. Okazuje się, że na kategorię tę wydajemy coraz więcej, co częściowo wiąż...
g.pl, 2025-10-16 10:54:12
2025-10-16 10:54:12
To mięso w gulaszu jest najlepsze. Polacy rzadko je robią i jedzą, bo jest drogie
g.pl
Gulasz to jedno z tych dań, które mimo upływu czasu nie wychodzą z mody. Jego zapach przypomina nam często czasy dzieciństwa i wspólne, rodzinne obiady. Choć przepisów na gulasz jest wiele to idea dania zawsze pozostaje ta sama - mięso musi być duszo...
g.pl, 2025-10-25 08:46:16
2025-10-25 08:46:16
Najgorsze smarowidło do kanapek. Polacy jedzą na potęgę i nie wiedzą, jak sobie szkodzą
pysznosci.pl
To miało być szybkie śniadanie, a okazało się kaloryczną pułapką. Rewolucja w świecie kanapkowych past jest ogromna, od produktów pełnych wartości odżywczych po takie, które lepiej omijać szerokim łukiem. Zobacz, do której grupy należą twoje ulubione...
pysznosci.pl, 2025-11-09 07:50:23
2025-11-09 07:50:23
Ruchanki z pomuchlem proponuje na śniadanie Lokal na Rybę
raportrestauratora.pl
Lokal na Rybę, restauracja specjalizująca się w rybach i owocach morza, wprowadził ofertę śniadaniową. Czy polski konsument gotowy jest na takie śniadanie? Szef kuchni, Bartosz Lisek proponuje m.in. ruchanki z pomuchlem, czyli kaszubskie racuchy z ci...
raportrestauratora.pl, 2025-07-22 12:07:09
2025-07-22 12:07:09
Tak idealnie usmażysz rybę. Będzie soczysta w środku, ale z chrupiącą skórką
pysznosci.pl
To niby takie proste, ale w praktyce wiele osób rezygnuje ze smażenia ryby, która po raz kolejny rozpada się na patelni. Przyczyn może być wiele – nieodpowiednia temperatura tłuszczu, zbyt mokra ryba, za szybkie obracanie na drugą stronę. Dlatego prz...
pysznosci.pl, 2025-07-22 16:29:02
2025-07-22 16:29:02
Czesi pokazali cennik na Mazurach. Tyle zapłacisz tam za rybę.
gazeta.pl
Czy w Polsce jest drogo? Temat ten wzięli pod lupę czescy turyści, którzy coraz chętniej i częściej odwiedzają nasz kraj. Na cel obierają głównie morze, choć nie tylko. Niedawno w sieci pojawiło się zdjęcie menu z mazurskiej restauracji. "Trochę droż...
gazeta.pl, 2025-08-20 17:26:02
2025-08-20 17:26:02
Widzi przez oczy w czole. Badacze widzieli tę rybę tylko dziewięć razy
tech.wp.pl
Ta rzadka i specyficzna ryba wyróżnia się swoimi oczami - dwoma zielonymi kulami, patrzącymi w górę, schowanymi za przeźroczystą błoną znajdującą się na czole zwierzęcia. Do tej pory badacze natknęli się na nią tylko dziewięć razy w naturalnym środow...
tech.wp.pl, 2025-08-30 20:41:06
2025-08-30 20:41:06
Do 12 września możesz zgłosić swój udział w konkursie Czas na rybę!
raportrestauratora.pl
Znany jest skład jury konkursu Czas na rybę! W gronie jurorów znaleźli się m.in. reprezentanci wszystkich czterech wiodących stowarzyszeń gastronomicznych, które objęły wydarzenie patronatem merytorycznym: Euro-Toques Polska, Klub Szefów Kuchni, Ogól...
raportrestauratora.pl, 2025-09-08 22:29:14
2025-09-08 22:29:14