Przepisy Ewy Wachowicz bazują na prostych składnikach i domowych recepturach, ale zawsze jest w nich coś ekstra – mały dodatek, który podkręca smak potrawy i nadaje im unikalnego charakteru. Duszona młoda kapusta w wykonaniu kulinarnej ekspertki zdecydowanie ma w sobie to coś, a przy okazji jest ban...
Gołąbki to mięso mielone z dodatkami zawinięte w liście. Ale jakie liście? Większość z nas powiedziałaby, że kapusty. Ale Ewa Wachowicz ma na to swój pomysł.
Młoda kapusta to jedno z tych warzyw, które kojarzą się z wiosennymi i letnimi obiadami. Delikatna, soczysta i pełna smaku, doskonale komponuje się z różnymi dodatkami. Jednak istnieje jeden nieoczywisty składnik, który sprawi, że duszona młoda kapus...
Młoda kapusta z makaronem i boczkiem to pyszna i niesamowicie prosta propozycja na wiosenny obiad na szybko. Uwielbiam ten przepis i z przyjemnością się nim z Wami dzielę.
Poszatkowana młoda kapusta z pomidorami i intensywnymi przyprawami to coś, co rok w rok przygotowuję do spiżarni. Muszę jednak robić przepis dwa razy, bo za pierwszym od razu zjadamy całą porcję.
Marzysz o domowym ketchupie, który smakuje lepiej niż ten ze sklepu? Z przepisu Ewy Wachowicz przygotujesz pyszny, pełen smaku sos pomidorowy, który zachwyci całą rodzinę. To prosty sposób na wykorzystanie sezonowych pomidorów i stworzenie zdrowej al...
Pieczone ziemniaki to znakomity pomysł na wykorzystanie popularnego i powszechnie dostępnego o tej porze roku warzywa. Ewa Wachowicz przygotowuje je w taki sposób, że nie trzeba się już kłopotać żadnymi dodatkami. Starczą za cały obiad.
Ewa Wachowicz zaprezentowała swój sposób na pieczeń à la Wellington. W jej wykonaniu to danie rybne. Ma niezwykły smak, a w roli głównej – łatwo dostępnego i pysznego łososia.
Są takie przepisy, które raz zapisane w zeszycie, wracają co sezon. Zmieniają się trendy, mąki, dekoracje, ale ten smak zostaje. I właśnie takim przepisem jest ciasto kisielowe Ewy Wachowicz – puszyste, wilgotne, delikatnie owocowe i po prostu… uzale...
Domowa kiszona kapusta ma wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowa. Jednak jak ją zrobić, by nie była gorzka? Pewna czynność i czas mają tu kluczowe znaczenie. Zdradzamy tajniki na przygotowanie pysznej kiszonej kapusty.
Przetwory to doskonała forma na zachowanie smaku zebranych latem sezonowych warzyw. Każda gospodyni przyrządza tradycyjne kiszonki na zimę z ogórków i kapusty. Okazuje się także, że kiszone przetwory można przygotować jeszcze z innego warzywa. Czytaj...