Podczas przygotowań do świąt suszone grzyby okazują się nieodzownym składnikiem w kuchni. Produkty te są wykorzystywane do przygotowywania wigilijnych specjałów, bez których wiele osób nie wyobraża sobie Bożego Narodzenia. Chodzi tutaj o pierogi, łazanki czy uszka. Jakie suszone grzyby okażą się naj...
Gdzie na grzyby koło Wrocławia? Przedstawiamy Wam kilka ciekawych miejsc na Dolnym Śląsku, gdzie warto pójść na grzyby. Co ważne grzybobranie można urządzić sobie nawet nawet nie tyle, co w bezpośrednim sąsiedztwie Wrocławia, ale nawet w granicach mi...
Nie przepadasz za suszeniem grzybów, ponieważ w przeszłości nieraz zdarzyło ci się już, że te spleśniały? Prawdopodobne tak samo jak wielu innych Polaków, popełniłeś popularny błąd. Nawet jeśli poświęciłeś mnóstwo wolnego czasu na zbieranie i przygot...
Gdzie na grzyby koło Wrocławia? Przedstawiamy Wam kilka ciekawych miejsc na Dolnym Śląsku, gdzie warto pójść na grzyby. Co ważne grzybobranie można urządzić sobie nawet nawet nie tyle, co w bezpośrednim sąsiedztwie Wrocławia, ale nawet w granicach mi...
Ich zbawienne działanie na trawienie i pracę jelit znały jeszcze nasze prababki. Ale okazuje się, że mają o wiele więcej dobroczynnych właściwości, szczególnie cennych dla kobiet po menopauzie. Spożywane regularnie, poprawiają gęstość kości i opóźnia...
Jesienny wiatr coraz częściej daje się we znaki. To sygnał dla właścicieli hortensji, aby już teraz rozważyli cięcie kwiatów, z których będą mogli przygotować urocze wiązanki. Trzeba jednak uważać. Ususzenie roślin wcale nie jest tak banalnym zadanie...
Zobacz zdjęcia: Prawdziwki, kozaki, a nawet kanie – takie grzyby udało się znaleźć mieszkańcom regionu podczas weekendowych wędrówek po lesie. Deszczowa pogoda w ostatni weekend sprzyjała grzybiarzom. – Byliśmy w Jamnej. Udało nam się znaleźć k...
Zapomnij o tradycyjnych ruskich. Odkryj pierogi szlachcice – podlaski przysmak, który skradł moje serce. Ich sekret? Surowe ziemniaki i boczek, które tworzą niepowtarzalny smak. Przygotujesz je łatwo, a efekt zaskoczy każdego. Spróbuj i przekonaj się...
Pierogi to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej. Niestety czasem podczas gotowania farsz wypływa na zewnątrz, a to już zwiastuje pierogową katastrofę. Na szczęście, dzięki kilku prostym trikom, zawsze będą miękkie, delikatne i pełne smaku.
Jerzy Godek zwolnił się ze stacji krwiodawstwa. Zamiast liofilizować osocze, pozbawiał wody szczypiorek. Prawie trzy dekady później wraz z córkami wyprodukował pierogi, które poleciały na orbitę.