Pasta z bobu i jajek na kanapki, czy też do podania w formie sałatki, to jeden z ciekawszych sposobów na pyszne użycie nawet już starszego bobu. Zapraszam po ten uniwersalny i prosty przepis.
Wystarczy zamienić białą fasolę na bób, aby otrzymać danie, którym zajadają się Hiszpanie w Katalonii. Jednak do środka wcale nie musisz wrzucać chorizo. Wystarczy dobra kiełbasa zwyczajna – jeśli chcesz, aby efekt końcowy był bardziej zbliżony do tr...
Sezon na kurki to coś, na co wiele osób czeka cały rok. Te małe, żółte grzyby mają wyjątkowy smak, który świetnie sprawdza się nie tylko w sosach czy jajecznicy. Jeśli chcesz spróbować czegoś innego niż klasyka, zrób pastę kanapkową z kurek – kremową...
W przeciwieństwie do włosów czy kości, szkliwo się nie regeneruje. Jeśli jest tracone, to na zawsze. Utrata szkliwa wiąże się zaś z nadwrażliwością zębów, bólem, może prowadzić do utraty zębów. Erozję szkliwa powodują kwasy zawarte w żywności, paleni...
Wiele osób unika dziś fluoru w obawie przed jego szkodliwością. Fluorek sodu lub aminofluorek znajdują się jednak w większości past do zębów, a coś jednak na tę szczoteczkę trzeba nałożyć. Na rynku są różne alternatywy. Jaka pasta bez fluoru będzie n...