Sezon na kurki to coś, na co wiele osób czeka cały rok. Te małe, żółte grzyby mają wyjątkowy smak, który świetnie sprawdza się nie tylko w sosach czy jajecznicy. Jeśli chcesz spróbować czegoś innego niż klasyka, zrób pastę kanapkową z kurek – kremową, aromatyczną i lekką, a przy tym zaskakująco pros...
Kanapka bez masła? Wielu z nas sobie jej nie wyobraża. Są też osoby, które zamiast tego tłuszczu wolą margarynę i nią zawsze smarują chleb. Oba smarowidła mają zalety i wady, ale nie są niezastąpione. Inny dodatek do pieczywa jest zdrowy i poprawia p...
Przyzwyczailiśmy się, że past takich jak hummus czy smalec z fasoli używamy jako dipu do maczania warzyw lub krakersów. Jednak taka pasta może z powodzeniem zastąpić również masło w codziennych kanapkach. Podaję przepis na lekką wersję bez strączków.