Tuż obok klasycznego schabowego, kotlety mielone to jeden z najpopularniejszych obiadów Polaków. Aby idealnie je usmażyć, trzeba nieco się nagimnastykować – często chłoną zbyt dużo tłuszczu i tracą przez to swój smak. Na szczęście istnieje prosty sposób, który pozwoli temu zapobiec i sprawi, że kotl...
Zastanawiasz się, czym podkręcić smak kotletów mielonych? Testować można mieszanki różnych ziół i przypraw, jest jednak pewien składnik, który ocieka wręcz uwielbianym przez wielu smakiem umami. To naturalne i proste rozwiązanie na jeszcze lepsze kot...
Lubisz kotlety mielone? Dzięki temu przepisowi przyrządzisz lepsze niż zwykle. Taki efekt zapewnia dodanie pewnego składnika. Prawdopodobnie masz go w swojej kuchni.
Dzięki temu kuchennemu trikowi nie musimy dodawać do kotletów mielonych bułki tartej. Zastąpi ją składnik, który sprawi, że potrawa będzie równie soczysta. Jest obecny w polskiej kuchni od stuleci, prawdopodobnie dłużej niż jakiekolwiek bułki czy chl...
Zdarzało Ci się, że podczas smażenia chrupiąca panierka odpadała z kotleta schabowego? Okazuje się, że jest na to proste rozwiązanie. Wystarczy zastosować metodę babć, która na zawsze odmieni proces przyrządzania kotletów. Do tradycyjnej panierki z j...
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni, ale wielu z nas zmaga się z problemem ich nadmiernego nasiąkania tłuszczem podczas smażenia. Efekt? Tłuste, mało apetyczne kotlety, które tracą swój smak. Na szczęście istnieje prosty sposób, aby temu zarad...
Owsianka to idealny sposób na rozpoczęcie dnia. Jest pyszna, sycąca i bogata w składniki odżywcze, które zapewniają energię na cały poranek. A gdyby tak można ją było jeszcze ulepszyć? Okazuje się, że wystarczy dodać jeden prosty składnik, aby owsian...
Leczo to potrawa, która zniesie wiele dodatków i często postępujemy z nim według zasady „im więcej, tym lepiej”. Dziś przypominamy o jednym, który wyskakuje przed szereg, jeśli chodzi o smak, lecz także właściwości zdrowotne.
Domowe pianki ze skyra biją na głowę sklepowe odpowiedniki. Są The post Weź skyr i dodaj 1 składnik. Wyjdzie deser lekki jak obłoczek appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Jajka potrafią sprawiać nam niezbyt miłe niespodzianki. Niestety zdarza się, że pękają. Jak gotować jajka, by temu zapobiec? Jest na to prosty i sprawdzony sposób.
Jak się robi dżem z czereśni? Tradycyjny przepis mówi, że wystarczy ugotować owoce z cukrem i gotowe. Sam proces zajmuje jednak sporo czasu, co może wiele osób zniechęcać. Jeśli marzy ci się domowy wyrób, ale nie chcesz stać godzinami przy kuchence,...