Wybór odpowiedniej patelni ma duże znaczenie nie tylko dla jakości potraw, ale także dla naszego zdrowia. Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów patelni, ale jaka patelnia jest najzdrowsza? W tym artykule przyjrzymy się najpopularniejszym typom patelni i ich wpływowi na zdrowie, aby pomóc Ci podjąć...
Patelnie grillowe zyskują coraz większą popularność wśród kucharzy amatorów. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ dzięki tym naczyniom możemy przygotować potrawy niczym z grilla bez względu na pogodę i porę roku. Ponadto te patelnie odprowadzają tłusz...
W obecnym sezonie spadły nie tylko ceny zbóż, ale i wielkość eksportu. Obecnie sprzedajemy około 30% tego co dwa lata temu. Cieszyliśmy się jeszcze kilka lat temu, że Polska znajduje się w czołówce unijnych eksporterów zbóż, a dziś to już historia. S...
Smartfon Huawei Mate 70 Air dołączył dziś do oferty chińskiej marki i wygląda naprawdę ciekawie.Przeczytaj pełny artykuł tutaj: Huawei Mate 70 Air oficjalnie. Smukła patelnia z wielkim akumulatorem
Są takie kuchenne sprzęty, które kupujemy raz i korzystamy z nich przez długie lata — bez zarysowań, przypalania i frustracji przy każdym smażeniu. Właśnie do tej kategorii należy patelnia Gerlach, która teraz doczekała się solidnej promocji. To mode...
Gęsia wątróbka uchodzi za jeden z najbardziej wartościowych podrobów, a mimo to rzadko gości na polskich stołach. To źródło żelaza i białka, które działa na serce niczym naturalny zastrzyk energii.
Pomidor ananasowy to egzotyczna odmiana, która zaskakuje wyglądem i smakiem. Jego właściwości i zastosowanie w kuchni powodują, że staje się coraz bardziej popularny. Odkryj, dlaczego jest taki wyjątkowy i jak wykorzystać jego pełen potencjał w codzi...
Jeśli już wybieramy wątróbkę na obiad, zazwyczaj sięgamy po drobiową, która jest delikatniejsza i łatwiejsza w obróbce niż wołowa czy wieprzowa. Jednak zapominamy o wątróbce cielęcej, a jest ona znacznie bardziej wyrafinowana od podrobów z kurczaka,...
Rosół zazwyczaj gotowany jest w dużym garnku, przez co sporo zostaje na drugi dzień. Chcąc wykorzystać tę porcję bulionu, warto sięgnąć po przepis na “najzdrowszą zupę świata”. Jest banalna w wykonaniu i genialna w smaku, a do tego pełen właściwości...