W tym roku znów poniosło cię z ilością świątecznych wypieków? My Polacy często przeceniamy swoje możliwości i później zostają nam pełne blachy szarlotek czy serników. Jeśli ty również zastanawiasz się, co zrobić z ciastami, bo żal ci ich marnować, mamy dobrą wiadomość Większość z nich możesz zamrozi...
Zamiast rozmokniętych kanapek, sięgnij po coś, co naprawdę ucieszy twoje kubki smakowe – muffinki z kukurydzą i papryką. Szybkie w przygotowaniu, pełne smaku i kolorów, idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie w pracy, szkole czy podczas pikniku.
Zrobienie ciasta na pierogi z wyprzedzeniem to sprawdzony patent na spokojniejsze święta. Dzięki temu w Wigilię wystarczy tylko wyjąć porcję z zamrażarki i skupić się na lepieniu, a nie na pośpiechu przy stolnicy. Jeśli nie wierzysz, warto spróbować....
"Proszę o niezwłoczne przeprowadzenie analizy możliwych oszczędności w wydatkach i podjęcie decyzji o blokowaniu planowanych wydatków w systemie Trezor" - czytamy w przytoczonym w poniedziałek przez money.pl piśmie adresowanym do szefów najważniejszy...
To domowe ciasto czekoladowe zachwyca głębokim smakiem i aromatem. Świetnie sprawdza się na co dzień m.in. do kawy czy herbaty, jednak jego wykwintny smak doskonale pasuje również na wyjątkowe spotkania i imprezy takie jak zbliżające się andrzejki. P...
Świąteczny stół ugina się od wypieków, a my - choćbyśmy bardzo chcieli - nie jesteśmy w stanie spróbować wszystkiego. W efekcie część ciast ląduje w lodówce, a po kilku dniach w koszu. Mrożenie wydaje się idealnym rozwiązaniem, ale uwaga: nie każdy w...
Owocowe szaleństwo trwa już od dobrych kilku tygodni. Świeże owoce to doskonały pretekst do tego, aby upiec słodziutki deser. Plan brzmi jak marzenie, a do pełni szczęścia brakuje tylko jednego - idealnego efektu końcowego. Zobacz, co zrobić, żeby so...
Kto uważa, że przygotowanie ciasta na pierogi jest banalnie proste, ten chyba nigdy w życiu nie lepił pierogów. Proste są tylko składniki, bo to właściwie tylko mąka i woda, ale to jedynie teoria. W praktyce warto dodać jeszcze jeden składnik, który...
Jesień tuż-tuż, a w kuchni zaczyna pachnieć świeżymi śliwkami i aromatycznym serem – czas na sernik ze śliwkami bez spodu. Ten prosty przepis z użyciem sera z wiaderka pozwoli ci w kilka chwil przygotować puszyste, wilgotne ciasto, w którym owoce zna...
Śliwki rządzą w jesiennej kuchni i warto wyciskać z nich jak najwięcej, póki trwa sezon. Oprócz domowych przetworów, takich jak powidła czy kompoty, warto również pokusić się o przygotowanie smakowitych słodkości, w których główną rolę odgrywają te o...
Jabłka z cynamonem to zdecydowanie jeden z lepszych duetów, które pozwalają przetrwać jesień. Takich smaków nigdy dość, więc przemyciłam je również do sernika. W efekcie powstało połączenie szarlotki i sernika – przyjemnie kremowe z wierzchu i otulaj...