Choć kiedyś kojarzyło się przede wszystkim z luksusową kolacją, dziś sushi stało się codziennym wyborem tysięcy Polaków jako… lunch. Z danych Glovo wynika, że to właśnie o godzinie 12:00 – w samym środku dnia pracy – zamawiamy je najchętniej. Estetyczne, lekkie i wygodne – sushi stało się nowym symb...
Mistrz sushi Marcin Kaczmarek, właściciel restauracji Yattai Sushi Bar oraz zdobywca certyfikatów AJSA i Kuro Obi, zaprasza 19 marca na warsztaty Sushi Fusion do Akademii Hochland Professional. Podczas warsztatu Marcin Kaczmarek spróbuje odpowiedzieć...
Pieczone sushi to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego japońskiego specjału. Dzięki obróbce termicznej zyskuje nową teksturę i smak, które mogą przypaść do gustu zarówno miłośnikom kuchni azjatyckiej, jak i osobom dopiero rozpoczynającym z nią przygo...
Jeszcze dwie dekady temu sushi w Polsce kojarzyło się z ekskluzywną egzotyką, dostępną jedynie dla wąskiego grona wtajemniczonych smakoszy. Dziś ta japońska specjalność zagościła w menu wielu Polaków, choć wciąż wzbudza pewien dystans.
W jednej z luksusowych restauracji w Osace wprowadzono do menu danie, które przyciągnęło uwagę nie tylko smakoszy, ale i łowców rekordów. Cena? Zwala z nóg. Skład? Jeszcze bardziej. Kosztuje więcej niż wakacje na Malediwach albo najnowszy smartfon z...
Polacy zajadają się sushi już kolejną dekadę w restauracjach, niektórzy próbują swoich sił w domowych produkcjach. I tu moją pojawić się główne "grzeszki", bo nie zawsze polska wizja tego dania jest zgodna ze sztuką. Co oprócz majonezu i twardego ryż...
Przez Polskę w ostatnich dniach przetaczają się potężne nawałnice. Towarzyszą im ulewy, burze i gradobicia. Ciemne chmury w sobotę upodobały sobie południowo-wschodnią część kraju. Zdjęcia i nagrania wściekłego żywiołu niosą się po sieci.
Media właśnie obiegła zaskakująca informacja na temat syna Krzysztofa Krawczyka. Pociecha wybitnego wokalisty miała zostać wyrzucona przez ochronę z centrum handlowego. Głos na ten temat zabrał już nawet sam Marian Lichtman.