Idealne placki ziemniaczane to przede wszystkim chrupiące placki ziemniaczane. Jeśli do tej pory nie wychodziły ci tak, jak byś chciał, spieszeymy z pomocą. Aby osiągnąć taki efekt, należy pamiętać o kilku kluczowych elementach oraz zastosować jeden prosty trik.
Placki ziemniaczane – klasyka polskiej kuchni, która nigdy nie wychodzi z mody. Choć przygotowanie ich wydaje się proste, wiele osób boryka się z problemami podczas smażenia. Rozpadające się placki, zbyt dużo tłuszczu, a może ciemniejąca masa? Te pro...
Proste, a jednak tak podkręcone, że niektórzy mogą być zaskoczeni tym smakowym połączeniem. Roladki z tortilli i pasta jajeczna w tym wydaniu wykręcają wszystkim numer, bo zupełnie nie przypominają tego, czego się spodziewamy. Łap przepis i konieczni...
Chcesz zrobić placki ziemniaczane? Zanim zaczniesz je smażyć, dodaj do oleju odrobinę pewnej przyprawy. Dzięki temu olej nie rozpryśnie się po całej kuchni.
Placki są daniem, które często gości na naszych stołach. Robimy je zwykle z cukinii i ziemniaków. Jednak Robert Makłowicz sięga po zupełnie inne warzywo. Efekt jest pyszny, dlatego polecamy ten przepis.
Placki ziemniaczane mają wielu miłośników, a wśród nich jest Magda Gessler. Często zamawia właśnie tą prostą potrawę w restauracjach, w których przeprowadza słynne rewolucje. Szybko potrafi wyłapać błędy podczas ich przygotowania, a także zaradzić, j...
Jakub Kuroń, utalentowany dziedzic jednego z najbardziej kulinarnych nazwisk w Polsce, pokazał swój sposób na placki ziemniaczane. Z tym przepisem wychodzą zawsze, a nie ma się przy czym napracować.
Placki ziemniaczane nie wychodzą tak, jak trzeba? Ich konsystencja sprawi, że się rozpadają? w takim razie należy zrobić jedno. Ten produkt sprawi, że placki ziemniaczane będą idealne i przyjemnie chrupiące.
Placki z cukinii? Latem można jeść je na okrągło i wcale nie tylko na obiad. Jednak choć ich głównym składnikiem jest delikatne i lekkie warzywo, są smażone i często podawane ze śmietaną. Pysznie, ale wcale niekoniecznie dietetycznie. Jednak można pr...
Małdrzyki to słodka perełka polskiej kuchni. Niepozorne placuszki świetnie sprawdzą się na słodkie śniadanie lub pyszny podwieczorek. W Krakowie zajadają się nimi od pokoleń i najwyższa pora, by małdrzyki poznała cała Polska.
Latem trwa u ciebie festiwal placków warzywnych? Wiadomo, to najlepsza pora na te ziemniaczane i z cukinii. Są pyszne, ale gdy się już trochę znudzą, mamy świetną propozycję. To połączenie dwóch zielonych warzyw na patelni sprawdza się wybitnie. Wypr...