Australijska szefowa kuchni i blogerka kulinarna Nahi Maehashi, autorka słynnego bloga "RecipeTin Eats" i bestsellerowej książki "Dinner", zdradziła prosty sposób na to, by zwykły makaron smakował jak danie z włoskiej restauracji. Wystarczy sięgnąć po ubijaną ricottę – kremowy dodatek, który w kilka...
Polscy producenci makaronów od lat cieszą się zasłużoną reputacją zarówno w kraju, jak i za granicą. Kiedy stajemy przed półką w sklepie i widzimy tysiące kolorowych opakowań, warto sięgnąć po te, które dumnie noszą napis „Produkt Polski”. Kupu...
Pilne wycofanie makaronu ze sprzedaży. Niepokojące doniesienia wstrząsnęły konsumentami! Jeden z popularnych makaronów, który gościł w kNiepokojący komunikat dotyczący jednego z najczęściej kupowanych produktów spożywczych. Popularny makaron, który j...
Czasem najprostsze połączenia smaków dają najlepszy efekt. To danie udowadnia, że z kilku składników można stworzyć coś, co wygląda efektownie, a smakuje jeszcze lepiej. Ta sałatka makaronowa to hit w moim domu.
Makaron, folklor i street art w jednym? Takie połączenia możliwe są tylko w Lublinie. Lubella – marka, którą zna chyba każdy, postanowiła uczcić Światowy Dzień Makaronu (25 października) w naprawdę spektakularny sposób. Na ścianach zakładu produkcyjn...
Ramen – świat bulionu, makaronu i magicznych jajek W tym odcinku „Podróży ze smakiem” nauczyliśmy się gotować coś, co rozgrzeje nawet najbardziej zmarznięte dusze – ramen! A naszym przewodnikiem po
Czy każdy ma problem z ugotowaniem makaronu w takiej ilości, żeby nie było go za mało, albo – co chyba zdarza się częściej – za dużo? W sytuacjach, gdy nadmiar zostaje, a nie chcemy go wyrzucać do kosza – z pewnością planujemy wykorzystać go kolejneg...
Jesień w przedszkolu i szkole to nie tylko kasztany, liście i infekcje, ale też prawdziwy festiwal świąt: Dzień Dyni, Dzień Drzewa, Dzień Makaronu... Dla dzieci to świetna zabawa i okazja do nauki, dla rodziców – niekończąca się lista zadań. Jak nie...
W każdej glebie znajdują się różne rodzaje mikroorganizmów, które są niezbędne do przeprowadzania szeregu procesów glebowych. W przeliczeniu na 1 g świeżej masy gleby może w niej żyć nawet miliard bakterii. Dlatego też mikroorganizmy glebowe są jedny...
Do resortu zdrowia skierowano dwie petycje dotyczące poprawy jakości udzielanych świadczeń w SOR i ZRM. W obu przypadkach pomysłodawcy sugerują podjęcie inicjatywy prawodawczej w zakresie dobrych praktyk w medycynie ratunkowej.