Miód jest smacznym i zdrowym produktem, nadającym się do długiego przechowywania, jednak nie każde miejsce jest do tego odpowiednie. Wojciech Margowniczy, znany w sieci jako Pszczelarz z Wąchocka, podpowiada, gdzie trzymać miód, aby zachował swoje właściwości.
Miód to naturalny rarytas, który gwarantuje nam smak i wyjątkowe wartości odżywcze. Jednak należy pamiętać, by nigdy nie przechowywać go w miejscu, który odbierze mu cenne wartości i sprawi, że miód będzie twardy jak kamień. Tego miejsca unikaj jak o...
Lato w pełni, a wraz z nim czas na orzeźwiające desery. Lody bezapelacyjnie królują wśród letnich słodkości. Jednak nawet ten pyszny przysmak może być jeszcze lepszy! Wystarczy dodać do niego dwa nieoczywiste składniki, a efekt cię zaskoczy. Zdradzaj...
Muszki owocówki pojawiły się w twojej kuchni? Atakują nie tylko owoce, ale też inne produkty, a przez nie ulegają zepsuciu. Dlatego poznaj sposób na muszki owocówki i pozbądź się ich raz na zawsze. Domowa metoda jest skuteczna i zaskakująco łatwa.
Tłuste plamy na ubraniach to prawdziwa zmora. Nie tylko wyglądają nieestetycznie, ale także mogą być trudne do usunięcia. Na szczęście, nie musisz od razu sięgać po silne środki chemiczne. W twojej kuchni znajdziesz kilka naturalnych produktów, które...
Przed świętami blaszki do pieczenia nie mają łatwego życia. Gdzieś coś pocieknie, trochę przypali i w rezultacie kuchenne akcesoria wołają o pomstę do nieba. Nie musisz jednak uciekać się do ostateczności i wyrzucać ich do kosza.
Miód to produkt, którego nie powinno zabraknąć w żadnym domu. Jest bardzo zdrowy i niezwykle smaczny, pasuje do wielu dań, a do tego ma długi termin spożycia i można go przechowywać nawet przez dłuższy czas.Tu jednak zaczyna się problem. Gdzie przech...
Miód jest jednym z najzdrowszych produktów naturalnych. Ten dostępny w sklepach nie zawsze taki jest i należy unikać go jak ognia. Czytaj dalej, a dowiesz się, jakiego miodu unikać oraz dlaczego.
Naturalny antybiotyk, płynne złoto, lecznicza broń - miód doczekał się wielu mniej i bardziej szumnych określeń. I mimo że trudno odmówić mu prozdrowotnych właściwości, uwagę należy zwrócić na to, z jakim surowcem mamy do czynienia. Bo nie wszystko z...